• Röda Sten får 100 000 av europeiska socialfonden
Göteborgs Fria

Röda Sten får efterlängtat bidrag

Röda Sten har fått 100 000 kronor av Europeiska Socialfonden till nya projekt i vår.

- Det är en kvalitetsstämpel. De ger inte pengar till vad som helst, säger Per Hållén, ordförande i Röda Stens styrelse.

Pengarna kommer att användas för att anställa en konstnärlig koordinator som ska producera tre workshops och tre performance under våren 2005. Den som troligen kommer att ta på sig rollen är Biggi Vinkeloe.

- Projekten kommer att involvera både dansare, musiker och konstnärer för att tilltala alla sinnen. Publiken ska också bjudas in att vara med, säger hon.

Biggi har arbetat en hel del med multimedia förut, med föreställningar i bland annat Finland, Nederländerna och Italien. Hon titulerar sig själv musiker, med saxofon och flöjt som sina instrument. Improvisationsmusik och nutida jazz är hennes musikgenrer.

Hon ser fram emot att arbeta med pengarna från socialfonden.

- Det känns jätteroligt att få pengar. Det är ett erkännande. Nu kan vi starta upp och utveckla en verksamhet, säger Biggi.

I framtiden hoppas hon att de får möjlighet att utveckla ytterligare ett projekt som bygger på det första.

Per Hållén från styrelsen ser bidraget som ett välkommet tillskott i den skrala kassan.

- Detta ger ju självklart ökade möjligheter. Nu kan vi också arbeta för att skapa mer intresse för de utställningar vi har.

Med pengar från Europeiska socialfonden kan de öka sitt spridningsområde.

- Vi är glada för att kunna glänta på dörren till EU, säger Per Hållén.

Röda Sten är också nominerade till Kultur och Näringslivs tävling Swedish Arts and Business Awards 2004. En jury utvärderar varje projekt och bedömer om de innehåller nytänkande med betydelse för både näringslivets och kulturlivets utveckling. Den 15 november kommer tre vinnare att utses, från de 28 nominerade projekten.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Extrem framställning av arbetarklassen

Medias schabloner skymmer de vanliga människorna. Medielogiken gör att det extrema visas före normalitet. Arbetare och invandrare skildras som passiva och udda och överklassen får agera experter.

Göteborgs Fria

"Det här är jag och det här är vad jag känner"

Hillevi Nagel har arbetat som frilansande fotograf i många år. Men det är först nu hon vågar kalla sig fotograf på riktigt. På lördag öppnar hennes utställning 'Det finns inte ord' på Röda Sten.

Göteborgs Fria

Sveriges nya kulturkostym

Ungdomar och invandrare bör vara med och sy Sveriges nya kulturkostym. Det tycker hiphoparen Enver Ramirez som rappade vid en debatt om kulturpolitikens nya kläder i Folkets hus förra veckan.

Göteborgs Fria

Karneval som hyllar integrationen

Under hela året har föreningar i Hammarkullen svettats under förberedelser inför årets karneval. Limmat paljetter och putsat fjädrar till kostymer. Finslipat trumvirvlar till karnevalståget och övat danssteg till uppvisning.

Göteborgs Fria

"Film ska tala till hjärtat - inte hjärnan"

- Konst är forskning i livet, tycker Johan Lundborg.
Han är 26 år och filmregissör. Eller kanske konstnär?
- Film är konst i allra högsta grad, så då är väl jag konstnär.

Göteborgs Fria

© 2023 Fria.Nu