Fria.Nu

Tobias Hysén tror på guld

Kim Källström spelar som bekant inte kvar i Djurgården. Däremot har en annan göteborgare köpts in. Tobias Hysén trivs redan i Stockholm, längtar till sommaren och tror att Djurgårdseran fortsätter.

- Absolut. Jag tror det blir guld, säger han.

Herrfotboll (SFT) Det blev inte

farsan Glenns kära IFK Göteborg. Inte heller norska Lyn fastän övergången redan tycktes klar. Det blev inte farsan Glenns kära IFK Göteborg. Inte heller norska Lyn fastän övergången redan tycktes klar.

När Tobias Hysén skulle lämna BK Häcken packade han i stället väskan, for till Stockholm och skrev på ett fyraårskontrakt med svenska mästarna Djurgården.

- Målsättningen är att få spela så mycket som möjligt. Det är ett tråkigt svar och visst skulle jag vilja göra tio mål och bli årets nykomling men man måste sätta delmål. Får jag spela mycket kan jag sätta nya, säger Tobias Hysén.

Stockholm har han börjat bekanta sig med.

- Det känns bra. Jag har bara

varit här i tre månader så jag har inte hunnit kolla så mycket, men jag har ju varit här förut och trivs. Jag kommer alltid ha Göteborg som hemma men Stockholm verkar bra och jag längtar till sommaren. Den ska vara något alldeles extra här har jag hört.

U-21-landslagsmannen tycker att han smällt in bra i spelargruppen.

- Jag tycker jag har kommit in i det bra. Det är lätta killar att ha att göra med. Man kanske inte har

tagit för sig lika mycket som vanligt men det kommer mer och mer.

I en del intervjuer i upptakten av försäsongen menade Tobias Hysén att Djurgårdens hyllade styrketräning inte var så mycket hårdare än den i Häcken.

- Jag tyckte inte det i början. Men nu i efterhand, när jag känner mig mycket fräschare, förstår jag att det var hårt och att kroppen var trött hela tiden. Nu känns det bara bättre och bättre.

Det har även varit en del snack om hans svårigheter att anpassa sig till det nya spelsystemet. I Häcken var Tobias Hysén vänsteryttermittfältare i 4-4-2. Nu ska han vara vänsterforward i Djurgårdens 4-3-3.

- Jag har själv sagt att det varit lite svårt i början men det är inget stort problem. Det har mest varit att jag hamnat för långt ner i banan. Men jag är i botten en offensiv spelare och i de senaste matcherna har det bara blivit bättre och bättre. Det är bara en vanesak.

Att han skulle bli aktuell som vänsterback tror han inte.

- Haha, nej. Jag tror verkligen inte tränarna haft den tanken. Det är klart att skulle det krisa kan jag spela där också. Jag har spelat vänsterback förut och kan tänka mig det själv. Men jag tror de vill ha mig högre upp.

För Djurgården har försäsongen inte varit någon höjdare.

- Det har gått lite upp och ner. Resultatmässigt gick det dåligt i början medan det på slutet gått bättre. Vi har en bra grund men kan bättra på saker. Både passningsspelet och målgörandet till exempel.

Inför seriestarten är det få experter som tror att Djurgården vinner SM-guld igen.

- Att ha vunnit två raka guld och ändå få slå ur underläge passar oss perfekt. Det är klart att det är på grund av Kim Källströms flytt, han är ju den ende som lämnat, som man inte tror på oss. Han betydde mycket för laget och hade jag stått utanför hade jag kanske inte heller trott på Djurgården. Men vi vet vad vi kan och vi tvivlar inte alls på att vi kan vinna utan honom.

- Vi kommer att bli ruskigt bra till premiären, lovar Tobias Hysén.

Där väntar nykomlingarna Trelleborg på bortaplan.

- Det är aldrig enkelt att möta nykomlingar i början. Se det från deras sida. De möter svenska mästarna på hemmaplan. De kommer slita hårt och ha allt att vinna, avslutar Tobias Hysén.

Sebastian Nurmi

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Innebandyfest på Hovet

I dag smäller det. Ett fullsatt Hovet och SM-finaler i innebandy. På herrsidan möts AIK och Balrog.

- Jag skulle hyckla om jag sa vi är nöjda med att spela final, säger Balrogs tränare Mika Packalén.

- Vi går för SM-guldet. Det är

inget att snacka om, menar AIKs dito Johan Nilsson.

Djurgården/Älvsjö kämpar för nytt

I påskhelgen drar damallsvenskan i fotboll i gång. En som följer den lite extra är förbundskaptenen Marika Domanski Lyfors.

- Jag tror att det kommer bli en ännu bättre serie än förra året. Spelet och spelarna utvecklas och blir bättre hela tiden. Det blir allt högre intensitet och det föds fler profiler. Det känns mycket bra, säger hon.

AIK vann SM-guld

AIKs damer klarade av det som Hammarbys herrar misslyckades med. De vann SM-guld i bandy.

- Det är jätteskönt. Säsongen känns komplett nu, säger AIKs landslagsspelare Eva Palm.

AIK och Hammarby har SM-guld i sikte

Stockholm har chans på två SM-guld i bandy i helgen. AIKs damer och Hammarbys herrar spelar båda finaler på Studenternas i Uppsala.

- Vi vill vinna, det är inget snack om saken, säger Hammarbyspelaren Richard Kock.

AIKs damer spelar redan i dag sin final och där är målsättningen likvärdig.

- Jag tror och hoppas vi vinner, säger landslagsmeriterade Eva Palm.

© 2023 Fria.Nu