Landets Fria Syre är här | Fria.Nu
  • Sofia Härén.

Landets Fria Syre är här

Med en planet i kris önskar många ställa om till ett klimatsmartare liv. Men att verkligen ta steget och ställa om sitt eget liv kan vara svårt. Därför återstartar vi nu Landets Fria Tidning under nya namnet Landets Fria Syre – tidningen för dig som vill ställa om världen. Men för att lyckas behöver vi din hjälp.

GILLAR DU INITIATIVET? Klicka här och teckna en provprenumeration.

– Runt om i landet tas gemensamma initiativ för att ta hand om sig själva, varandra och naturen. Denna rörelse behöver en tidning lika mycket nu som när ETC 2017 beslöt att lägga ner Landets Fria. Därför gör vi på Mediehuset Grönt nu ett seriöst försök att återstarta tidningen, säger Lennart Fernström, vd på Mediehuset Grönt.

Med de senaste nyheterna inom hållbarhet och omställning, inspirerande exempel från landsbygd och stad tillsammans med praktiska tips vill vi bidra till en framtid för kommande generationer. Digitalt två gånger per vecka och 10 gånger per år får du ett fullmatat månadsmagasin med både nyheter, fördjupning och analys. Landets Fria Syre är veckotidningen för alla som vill ställa om världen. 

Tidningens chefredaktör heter Sofia Härén, som sedan 2015 har arbetat med olika uppgifter på Syretidnignarna, bland annat som layoutare, redaktör och redaktionschef. Sofia har även en bakgrund som vetenskapsjournalist på Miljömagasinet och har i botten en utbildning till miljövetare.

– Omställningsfrågor är något som jag har haft med mig väldigt länge. Först som en önskan om att göra världen bättre och att själv göra så små egna fotavtryck som möjligt. Men under de senaste tio åren eller så, sedan jag kom i kontakt med omställningsrörelsen för första gången, så har det blivit mer och mer uttalat och konkret. Jag tror på att leva den förändring som vi vill se i världen och att inspiration och glädje är de mest hållbara drivkrafterna, säger Sofia Härén. 

GILLAR DU INITIATIVET? Klicka här och teckna en provprenumeration.

Annons

Rekommenderade artiklar

Miljömemory av unga företagare

Ung företagsamhet är en organisation som utbildar ungdomar i att driva företag. Gymnasieelever får chansen att prova på ta fram en produkt och att marknadsföra och sälja den.

Simon Parker, Isac Norlander, Isak Popovski, Elias Leverud, Amna Sahovic och Emil Yfver på Thorildsgymnasiet i Stockholm har bildat ett företag för att sälja ett miljömemory. Jerker Jansson har träffat dem.

Moderater i kamp mot flyktingungdomar

När samhället påstår att du har en annan ålder än du uppger riskerar du att bli polisanmäld av kommunpolitiker. Det är erfarenheten som sjutton flyktingungdomar i Skurups kommun gjort. Nu har tre personer polisanmält kommunledningen för falsk angivelse.

© 2021 Fria.Nu