Halvvägs in i den melodiösa dimman | Fria.Nu

Recension


Musik
S/T Artist: The Heart of The Sun Bolag: Declared Goods

  • The Heart of the sun är aktuella med sitt självbetitlade debutalbum, som släpps 17 februari.
Fria Tidningen

Halvvägs in i den melodiösa dimman

The Heart of The Sun fyller luckan efter The Soundtrack of our lives, skriver Frias kritiker.

Bakom Stockholmsbandet The Heart of The Sun står sångaren och låtskrivaren Filiph Antonsson. De senaste två åren har han sökt efter det perfekta sound som han själv beskriver som ”melodiös dimma”, och efter att ha träffat producenten Eric Hoegemeyer (Patti Smith, Tree Laboratory) föll bitarna på plats.

Nu är det inte så att Antonsson kan ta på sig äran att hittat fram till ett helt eget sound. Han erkänner själv att mycket inspiration hämtats från Pink Floyd, framför allt deras album Set the control for the heart of the sun.

När The Soundtrack of Our Lives har lagt av finns The Heart of The Sun som tröst, faktum är att ett flertal av albumets låtar ekar av samma molliga atmosfär som TSOOL var så skickligt på att bygga upp. Singeln Soul Encoder är en av de centrala låtarna. Feedback på gitarrerna, slöa trumbeats och skönt nonchalant sång för oss in i dimman. Undrar om det är möjligt att inte tänka på Wayne Coyne och hans Flaming Lips när man hör det här spåret.

Det här är ett lovvärt debutalbum som dock skulle ha vunnit på att renodlas. Jag önskar att bandet tagit efter Pink Floyd än mer och att de på allvar gett sig in i den ”melodiösa dimman”, med risk att inte hitta ut igen.

ANNONS

Rekommenderade artiklar

Drabbande kärleksbudskap från Blameful Isles

Recension

Blameful Isles is dope! Det skrev Talib Kweli på sitt Facebookkonto efter att ha upptäckt det svenska bandet Blameful Isles. Så rätt han har i detta. Lysande på de tre föregående albumen och än bättre på nya dubbelalbumet Pleroma, skriver Tobias Magnusson.

Fria Tidningen

De tar ett andetag tillsammans

Recension

Bakom Luft står saxofonisten Mats Gustafsson och säckpipeblåsaren Erwan Keravec. Inhale är deras debutskiva.

Fria Tidningen

© 2022 Fria.Nu