De förvandlar långgatan till träskmark | Fria.Nu

Recension


Musik
Bugalú Artist: Det blev handgemäng Bolag: Imogena

  • I morgon (12:e februari) släpps Det blev handgemängs debutskiva Bugalú. De firar detta med en spelning på Pustervik lördagen den 20:e.
Göteborgs Fria

De förvandlar långgatan till träskmark

Kvartetten Det blev handgemäng lever helt klart i fel decennium men gör det mesta rätt för att få sin musik att eka av gammal blues och annan amerikansk rootsmusik. Med Bugalú skivdebuterar de och helt klart verkar det ha gått vilt till under inspelningen som gjordes under två dagar.

Träskbluesen i inledande Bayou startar en intensiv och svettig färd som lunkar vidare i den struttiga ritten Month of may som leder oss in i ökenvidderna i Wildern, som skulle passa som ledmotiv till en spagettiwestern.

Bandet består av Elin Engberg (sång, kontrabas), Christoffer Johansson (sång, gitarr, banjo), Bror Gunnar Jansson (sång, gitarr) och Emanuel Svensson (trummor). Materialet på Bugalú är mestadels eget, förutom en tolkning av Blind Willie Johnsons klassiker Nobody’s fault but mine och den traditionella The house carpenter, och är av högsta kvalitet.

Det blev handgemäng är ett hyllat liveband och deras musik är även gjord för att upplevas i en stimmig barmiljö. Ta fram cowboyhatten, sätt er i kanoten och paddla till den gudsförgätna baren där Det blev handgemäng firar sin albumrelease den 20:e februari.

ANNONS

Rekommenderade artiklar

Drabbande kärleksbudskap från Blameful Isles

Recension

Blameful Isles is dope! Det skrev Talib Kweli på sitt Facebookkonto efter att ha upptäckt det svenska bandet Blameful Isles. Så rätt han har i detta. Lysande på de tre föregående albumen och än bättre på nya dubbelalbumet Pleroma, skriver Tobias Magnusson.

Fria Tidningen

De tar ett andetag tillsammans

Recension

Bakom Luft står saxofonisten Mats Gustafsson och säckpipeblåsaren Erwan Keravec. Inhale är deras debutskiva.

Fria Tidningen

© 2022 Fria.Nu