Soft chocolate chip cookies
Sega och knapriga glutenfria kakor – perfekta att äta till glass. Baka och mumsa!
Det blir ca 16 kakor (en rågad matsked smet per kaka)
Ingredienser:
- 1,5 dl vatten
- 1 tsk fiberhusk
- 2 dl mandelmjöl
- 1,5 dl rismjöl
- 0,5 dl bovetemjöl
- 1 dl ljust muskovadosocker
- 1 dl socker
- 1 tsk bakpulver
- 2 krm kanel
- 2 krm salt
- 2 msk lönnsirap
- 1 dl kokosolja
- 1 dl chocolate chips eller hackad mörk choklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka upp vatten med fiberhusken under kraftig omrörning med en visp.
Vid första bubblan – Ställ åt sidan och låt svalna.
Blanda alla torra ingredienser i en liten skål.
Tillsätt lönnsirap och kokosolja och blanda ihop.
Tillsätt fiberhusk-blandningen och blanda väl.
Tillsätt chocolate chips och rör ner i kaksmeten.
Forma kakbollar (en rågad matsked ungefär) med blöta händer, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen.
Sänk värmen till 175 grader och låt stå inne i ugnen i ca 14 minuter, tills de är lätt gyllenbruna vid kanterna.
Ta ut och låt dem ligga på plåten i 5 minuter.
Lägg sedan över dem på ett galler för att svalna helt.
Receptet är skapat av Jasmine Lindberg som driver bloggen Vegan style.