• Soft chocolate cookies
Fria Tidningen

Soft chocolate chip cookies

Sega och knapriga glutenfria kakor – perfekta att äta till glass. Baka och mumsa!

Det blir ca 16 kakor (en rågad matsked smet per kaka)

Ingredienser:

  • 1,5 dl vatten
  • 1 tsk fiberhusk
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1,5 dl rismjöl
  • 0,5 dl bovetemjöl
  • 1 dl ljust muskovadosocker
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm kanel
  • 2 krm salt
  • 2 msk lönnsirap
  • 1 dl kokosolja
  • 1 dl chocolate chips eller hackad mörk choklad

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Koka upp vatten med fiberhusken under kraftig omrörning med en visp.

Vid första bubblan – Ställ åt sidan och låt svalna.

Blanda alla torra ingredienser i en liten skål.

Tillsätt lönnsirap och kokosolja och blanda ihop.

Tillsätt fiberhusk-blandningen och blanda väl.

Tillsätt chocolate chips och rör ner i kaksmeten.

Forma kakbollar (en rågad matsked ungefär) med blöta händer, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen.

Sänk värmen till 175 grader och låt stå inne i ugnen i ca 14 minuter, tills de är lätt gyllenbruna vid kanterna.

Ta ut och låt dem ligga på plåten i 5 minuter.

Lägg sedan över dem på ett galler för att svalna helt.

 

Fakta: 

Receptet är skapat av Jasmine Lindberg som driver bloggen Vegan style.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Ta vara på skörden

Recept

Landets Fria tipsar om hur du gör örtsalt, bakar squashkaka eller gör efterrätter på höstskörden.

Landets Fria

© 2024 Fria.Nu