Göteborgs Fria

MP-kommunalråd: ”Låt inte SD komma in i skolorna”

Sverigedemokraterna är inte ett parti som andra, de ska inte tillåtas i klassrum eller att göra reklam på kommunägda skyltar, skriver kommunalrådet Thomas Martinsson (MP) i en debattartikel i GP.

”Fram till dess att mänskliga rättigheter respekteras av Sverigedemokraterna kan det mycket väl försvaras att de inte bjuds in i skolor, inte välkomnas på offentligt bekostade arbetsplatser och inte får göra reklam på offentligt ägda skyltar”, skriver Thomas Martinsson (MP) i dag, tisdag, på GP Debatt.

Thomas Martinsson är kommunalråd i Göteborg med ansvar för kultur och mänskliga rättigheter, och skriver att SD inte är ett parti som andra eftersom de inte respekterar mänskliga rättigheter.

”I såväl Göteborgs kommunala som i flera statliga styrdokument, till exempel när det gäller den svenska skolan, är varje människas okränkbara rättigheter tydligt framlyfta. Dessa rättigheter är inte ett smörgåsbord där vi kan plocka vissa och skippa andra. När SD kränker vissa rättigheter, kränks de mänskliga rättigheterna som helhet”, skriver Martinsson.

Som exempel ger han att SD i sitt budgetförslag 2013 ville begränsa religion som de inte uppfattar som ”svensk”, och att SD:s lokala gruppledare, Arne Steen, sa i en intervju i GP (4/4) att ”de som kommer söder om Alperna” är ”önskade”.

”Det är definitivt att sortera människor utifrån kriterier som kränker individers grundläggande rättigheter”, kommenterar Martinsson.

Han påpekar också att SD i kommunfullmäktige röstat emot införande av HBTQ-rådet i Göteborg, och motiverat det med att ”...ägna inte samhällets resurser till att uppmuntra sexuella böjelser som en ganska stor majoritet finner saknar samhällsnyttiga moraliska och etiska regler”.

Thomas Martinsson vill därför att SD ska nekas tillträde till skolornas klassrum och till att annonsera på kommunägda skyltar.

”SD är inte ett parti som andra. Jag tror inte på förbud av främlingsfientliga partier. Jag tar gärna debatten med SD på allmän plats och i valda församlingar. Men rätten att komma in på arbetsplatser och skolor har inte ett parti av självklarhet”, skriver han.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Detta vill SD i Göteborg

Val 2014

SD:s kärnfråga avgörs på riksdagsnivå. Men vad vill de i kommunen? GFT går igenom mandatperioden.

Göteborgs Fria

© 2024 Fria.Nu