Göteborgs Fria

”Det är för folk av folket”

3 SNABBA till Ahmed Ibrahim, vice ordförande för Pantrarna – för upprustning av förorten, som i dag, den 1 maj, anordnar festivalen Speak Your Mind.

Vad är Speak your mind?

– Speak Your Mind är en festival vi arrangerar tillsammans med en rad andra, från Rädda Barnen till Göteborg o Co, ABF, wesc och många många fler. Det är för folk av folket, det är ett lärorikt sätt att vara aktivist och även föreningsbildare.

Vi har den på 1 maj är för att det är världens arbetardag och för att denna dag är angelägen för att just ha vår inriktning politisk. Och vi flyttar 1 maj dit majoriteten av arbetarklassen bor.

Varför anordnar ni festivalen?

– Vi vill sätta fokus på politik för att det är valår och för att rusta upp områden som är socioekonomiskt drabbade. Och för att stärka känslan av att man kan skapa något tillsammans.

Vi kommer även att ha ett seminarium dagen innan, den 30 april på Hammarkullens Folkets hus. Medverkande i är ingen mindre än Billy Jennings, medlem i Black Panther Party 1968–1974, och Ove Sernhede ifrån Göteborgs universitet och många fler.

Speak your mind är en årlig festival som ska gå ifrån ett område till ett annat vilket även skapar gemenskap. Vi kan endast lyckas krossa allt det onda på vår jord genom att skapa platser där folk möts och utbyter idéer som utvecklas till praktiska lösningar.

Vad kommer att hända under dagen?

– Vi bjuder på tunga artistuppträdanden, inspirerande tal och aktiviteter även för de minsta! På scen har vi Talib Kweli från USA, Special Guest , Labyrint, Kartellen, Looptroop Rockers, Vic Vem, Lani Mo, The Order, Clicken/Hammerhill Click, Maktskiftet, Parham, Etzia, LöstFolk, Allyawan, TNT, Smokey Rox, Slim Prince, LVT och Jocke och vid skivspelarna finns DJ X-Lent och Sugarcane. Och tal kommer att hållas av årets Black Panther-gäst Billy Jennings.

Fakta: 

Speak Your Mind

Endagsfestival torsdag 1 maj från kl 14, fri entré, Angered Centrum

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

© 2022 Fria.Nu