Kristian Borg

Krönika


Val 2014

Fria Tidningen

Näringsliv i valspurt

Det är inte bara Max vd som gillar att skriva brev. Fria har läst ett brev från omsorgsjätten Attendo till de anställda.

Alla har hört om hamburgerkedjan Max brev till de anställda, att det vore ”en fullständig katastrof” om oppositionen vinner valet. Kanske är det bara toppen på ett isberg.

Några dagar efter Max-affären får jag ett sms av en upprörd anställd på Attendo. I ett julbrev skriver företaget att ”en av de viktigaste valfrågorna blir sannolikt den om privata utförare i vården och omsorgen”. Attendo vill föga förvånande påverka debatten: ”Istället för fokus på vinster och ägandeformer borde debatten handla om kvaliteten i omsorgen och hur den ska utvecklas.”

Samma Attendo som har uppmärksammats för flera missförhållanden på sina boenden.

Brevet fortsätter: ”Ta gärna chansen att bjuda in och visa upp era verksamheter för allmänheten eller tjänstemän och politiker i kommunerna.”

Samma Attendo som nu siktar på börsintroduktion, vilket med tanke på det breda missnöjet med vårdbolagen ”skulle kunna bli en lättare väg för att skörda vinsten på investeringen”, enligt Svd Näringsliv.

Attendo köptes för 2,5 miljarder av riskkapitalbolaget IK 2007 och är i dag sannolikt värt det dubbla. Börsnoteringen antas ske före valet.

Näringslivet rustar för strid.

ANNONSER

© 2024 Fria.Nu