Inledare


Fria Tidningar
  • Fria Tidningens inledarskribenter: Övre raden från vänster: Nette Enström, Arash Hakimnia, Ylva Lundkvist. Nedre raden från vänster: Rikard Warlenius, Malin Bergendal, Birger Schlaug.
Fria Tidningen

De skriver inledare i Fria Tidningen

Nya perspektiv på aktuell politik – två dagar i veckan.

Nu är det klart vilka som kommer att vara Fria Tidningens inledarskribenter framöver. Sex personer ­­som tillsammans med våra fristående krönikörer och gästkolumnister kommer att leverera kontinuerliga analyser, kommentarer och nya perspektiv på samhälle, ekonomi och politik.

Fria Tidningens inledarsida ska avspegla mångfalden inom mediekooperativet Fria Tidningar och vår läsekrets men också erbjuda utrymme för andra perspektiv, debatt och kommentarer från er läsare.

Blir du upprörd, engagerad eller rentav provocerad av våra artiklar? Skriv till [email protected] och berätta vad du tycker!

Kort presentation av våra skribenter:

Birger Schlaug är en av grundarna av Miljöpartiet de Gröna och var partiets språkrör i tio år. Har sedan länge lämnat partipolitiken och jobbar nu som skribent, författare och föreläsare. Tror på idén om basinkomst, sänkt arbetstid och avveckling av det militära försvaret.

Ylva Lundkvist är ekonomhistoriker bosatt på landet utanför Uppsala. Kommer ursprungligen från Gävle och har sin bakgrund i miljörörelsen. De senaste åren har hon jobbat som landsbygdsutvecklare med fokus på frågor kring lokal och social ekonomi. Kommer under våren ha en paus från skrivandet på grund av föräldraledighet.

Rikard Warlenius är humanekolog och författare. Före detta chefredaktör på tidningen Arbetaren och tidigare styrelseledamot i den gröna tankesmedjan Cogito. Har skrivit flera böcker och rapporter om klimatpolitik och rättvisa.

Nette Enström är frilansskribent med särskilt intresse för sociala rättvisefrågor, natur- och djurrätt. Har arbetat volontärt i Latinamerika under många år och varit medförfattare till reportageboken En svensk tiger – Om Skanska, olja och förintelse i Amazonas och antologin Alerta – reportage från ett Ecuador i förändring.

Arash Hakimnia är frilansskribent och aktivist. Har varit medlem av redaktionen för den ideella nättidningen Yelah och brinner för internationell solidaritet och rättvisefrågor med fokus på genus, etnicitet, klass, och funktionalitet.

Malin Bergendal är chefredaktör för Sesam, en tidning för människor som lär sig svenska. Har tidigare gjort korsord i Fria Tidningen. Språknörd, kattant och grön anarkist som intresserar sig för allt som i ett eller annat perspektiv kan ses som frihetsfrågor

ANNONSER

© 2024 Fria.Nu