LFT arkiv


Denna artikel har publicerats i Läsarnas Fria Tidning - en tidning som helt byggde på medborgarjournalistik. Idag är Läsarnas Fria nedlagd, men arkivet är tillgängligt på Fria Tidningar.

Krönika
Bo Grapenskog

Läsarnas Fria

Krönika: Att politiker smörjer kråset är väl inget nytt

Att såväl lokala politiker som de i regeringen smörjer kråset och inte äter vanlig mat utan föredrar lyxmat som pilgrimsmusslor och rådjur är naturligtvis ett sätt att visa att vem som har makten.

Folk som har kämpat i åratal har inte en chans att vräka sig i en här sortens lyx. Men det klart, när andra får betala är det lätt hänt att både det ena och det andra slinker ner.

För det är ju inget nytt under solen att politiker skor sig. Det värsta är att de försöker att visa upp en vacker fasad, men innerst inne tänker de att de är värda sina extra förmåner. Det här gäller inte bara politiker utan alla människor med makt och höga position.

Visst sjutton unnar vi väl dem att smörja kråset någon gång ibland. Men det vore hyckleri att påstå att politikerna kan förstå vilken situation en vanlig småbarnsfamilj befinner sig i. En politiker behöver inte vända på några slantar. Ändå ska de representera folket.

De människor som röstar fram dem till makten ska inte behandlas som en pöbel. De flesta politiker vet nog egentligen inte vad de pratar om utan deras dogmatiska uttalanden är bara ett spel för galleriet. När det väl kommer till kritan är de lika goda kålsupare allihopa.

Ta till exempel Laila Frievalls lägenhet som omvandlades till bostadsrätt. Hon satt i regeringen och motarbetade ett beslut som hon själv drog nytta av. Jag tycker att detta är ett typexempel på dagens politikers moral. Metoden är att lura väljarna så mycket att de ger dem makten. Väl där blir det ett helt annat ljud i skällan.

Det kvittar om det är en borglig regering eller en socialdemokratisk, det blir ändå samma fraser och samma hyckleri.

Summan av kardemumman är: vi blir alla väldigt lurade.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Krönika: Vågar du ge komplimanger?

En sak är säker: det är lättare att säga något negativt om andra, än att säga något positivt.
Jag har lärt mig i livet att man borde säga båda delarna.

Läsarnas Fria

Krönika: Bacillskräck

En liten betraktelse om de tunga bördor en del människor får att bära.
Är detta av en slump eller beror det på något annat?
För vissa människor är livet som en motorväg.
För andra är det rena berg och dalbanan.

Läsarnas Fria

© 2024 Fria.Nu