90 händelser påverkade den personliga integriteten | Fria.Nu
Fria Tidningen

90 händelser påverkade den personliga integriteten

Datainspektionen har gjort en sammanställning av de lagar, lagförslag, beslut och andra händelser som påverkade den personliga integriteten förra året. Totalt listar myndigheten 90 olika typer av händelser i skriften Integritetsåret 2011.

Det handlar bland annat om nya informationsutbyten mellan myndigheter, vårdgivare som brister i informationen till sina patienter om hur journaluppgifter kan komma att spridas, registrering av dementa, brister ur integritetssynpunkt i ett nytt antidopningsförslag till regeringen, fotbollsklubben Djurgårdens huliganregister och felfaxade förundersökningsprotokoll.

Syftet med skriften är enligt myndigheten att väcka frågor om till exempel hur den personliga integriteten inte bara påverkas av ett visst lagförslag utan av alla lagar och föreslagna lagar tillsammans.

Fakta: 

<h2>Läs Datainspektionens rapport&nbsp;<a href="http://www.datainspektionen.se/Documents/diverse/rap-integritetsaret-201...är</a>.</h2>

ANNONS

Rekommenderade artiklar

Regeringen och S överens om FRA

Regeringen och Socialdemokraterna har kommit överens om att Säpo och Rikskriminalpolisen ska kunna beställa signalspaning. ”En hård julklapp från regeringen och S”, kommenterar Piratpartiet.

Fria Tidningen

Datalagringsdirektiv skjuts på framtiden

I onsdags stod det klart att beslutet om införandet av datalagringsdirektivet skjuts fram i minst ett år. En seger för Vänsterpartiet och Piratpartiet som förbereder sig för att skapa opinion inför nästa år. Men regeringen oroas över de bötesbelopp som Sverige kan få betala till EU.

Fria Tidningen

Ny massaktion mot tyska kolgruvor

Nästa vecka är det återigen dags för massaktionen Ende Gelände som samlar miljöaktivister från hela Europa som ska sätta de tyska kolgruvorna i blockad.

Fria Tidningen

© 2021 Fria.Nu