Bodström vill stoppa tiggeriet | Fria.Nu
Stockholms Fria

Bodström vill stoppa tiggeriet

I veckan meddelade Thomas Bodström (S), att han kommer att arbeta för att stoppa tiggeriet i Stockholm.

– Det är så att jag tycker att man på sista tiden kan se att det har blivit värre. Det är fler barn som är inblandade och i vissa fall har man sett barn som sitter själva och tigger. I vissa fall handlar det också om människohandel. Därför viktigt att vi bekämpar det här problemet, säger han.

Han säger att det är viktigt att gå på grunden till problemet då det i många fall kan handla om hemlösa och folk med missbruksproblem. Det menar han att man måste göra genom att erbjuda vård och hjälp till personerna i ett tidigt skede.

– Det man kan göra åt det är att skapa en kontakt med missbrukare och hemlösa och erbjuda hjälp och stöd. Men man kan också, som jag har gjort i det här fallet, se till att man ger polisen politiskt stöd.

Han har nu bjudit in länspolismästare Carin Götblad till justitieutskottet för att berätta hur de nu arbetar med problemet och diskutera hur de ska komma till rätta med det. Enligt Thomas Boström har initiativet fått positiv respons.

– Jag är riksdagskandidat för Stockholm och tycker att det är en skam att det ser ut så här i staden i dag. Och det måste man lösa genom stöd och hjälp, inte genom att kriminalisera tiggeriet som moderaterna föreslog för några år sedan.

ANNONS

Rekommenderade artiklar

90 händelser påverkade den personliga integriteten

Datainspektionen har gjort en sammanställning av de lagar, lagförslag, beslut och andra händelser som påverkade den personliga integriteten förra året. Totalt listar myndigheten 90 olika typer av händelser i skriften Integritetsåret 2011.

Fria Tidningen

Regeringen och S överens om FRA

Regeringen och Socialdemokraterna har kommit överens om att Säpo och Rikskriminalpolisen ska kunna beställa signalspaning. ”En hård julklapp från regeringen och S”, kommenterar Piratpartiet.

Fria Tidningen

Datalagringsdirektiv skjuts på framtiden

I onsdags stod det klart att beslutet om införandet av datalagringsdirektivet skjuts fram i minst ett år. En seger för Vänsterpartiet och Piratpartiet som förbereder sig för att skapa opinion inför nästa år. Men regeringen oroas över de bötesbelopp som Sverige kan få betala till EU.

Fria Tidningen

Ny massaktion mot tyska kolgruvor

Nästa vecka är det återigen dags för massaktionen Ende Gelände som samlar miljöaktivister från hela Europa som ska sätta de tyska kolgruvorna i blockad.

Fria Tidningen

© 2021 Fria.Nu