SD-ledaren: avskaffa lagen om hets mot folkgrupp | Fria.Nu
Fria Tidningen

SD-ledaren: avskaffa lagen om hets mot folkgrupp

Jimmie Åkesson vill att lagen om hets mot folkgrupp ska avskaffas. Det utspelet levererade Sverigedemokraternas partiledare under en debatt som Publicistklubben anordnade på måndagskvällen.

Publicistklubben hade kallat till debatt på Kulturhuset i Stockholm. Temat för kvällen var hur media bör förhålla sig till Sverigedemokraterna, och grupp framträdande representanter för det främlingsfientliga partiet hade bjudits in att sitta i publiken.

Då diskussionen kom in på Aftonbladets kontroversiella publicering av en debattartikel – där Jimmie Åkesson beskrev muslimer som Sveriges ”största utländska hot sedan andra världskriget” – fick partiledaren frågan om hur han själv skulle definiera hets mot folkgrupp. Partiledaren valde att inte svara på frågan, utan levererade istället ett krav på att den lagstiftning som tillkommit för att skydda minoriteter från trakasserier ska avskaffas helt.

– Tyvärr är det så att jag som svensk inte kan utsättas för hets mot folkgrupp, och så länge det förhållandet råder betraktar jag den lagen som fullständigt trams som måste rivas upp, sade Jimmie Åkesson.

ANNONS

Rekommenderade artiklar

Sverigedemokrater polisanmäler Mikael Wiehe

I början av mars ska en tennislandskamp mellan Sverige och Israel spelas i Malmö. I en debattartikel försvarade artisten Mikael Wiehe kraven på att matchen ska stoppas. Nu polisanmäls han av Sverigedemokraterna för uppvigling.

Ett parti som alla andra?

Sverigedemokraternas nyligen avslutade riksårsmöte synliggjorde återigen två utmärkande drag hos partiet. Dels att den politiska kursen även fortsättningsvis ska syfta till en normalisering av de egna åsikterna, dels att dessa åsikter fortfarande är djupt rasistiska.

Muslimsk lovdag i fara i Huddinge

I tisdags var det tomt i Huddinges grund- och gymnasieskolor. Kommunen hade beslutat att den muslimska fastemånaden Ramadans avslutning skulle vara en allmän lovdag. Men den nya lovdagen har väckt starka reaktioner, och bland annat Sverigedemokraterna har reagerat. Även den nya majoriteten i kommunen är negativ.

Stockholms Fria

Uteslutna SD:are kan bilda nytt parti

Konflikter och uteslutningar har följt på varandra efter Sverigedemokraternas inträde i stadshuset. Nu är ett nytt parti på väg att bildas, skriver Mathias Wåg.

Stockholms Fria

© 2021 Fria.Nu