Göteborgs Fria

Joan As Police Woman har blandade känslor inför sitt Sverigebesök

Joan As Police Woman imponerar med sin starka och individuella stil som singer-songwriter. Hon kommer till Way Out West med sitt lilla band. En festival med samma namn som en klassisk Big Star-låt kan inte vara fel, säger Joan Wasser.

Några förväntningar på Way Out West och Sverige?

- Jag har blandade känslor för Sverige om jag ska vara ärlig. En av mina bästa vänner växte upp där och just därför så älskar jag landet verkligen. Men å andra sidan stal någon en fiol från mig i Sverige, på min första europeiska turné. Jag tror det var 1993 och jag svor att jag aldrig skulle återvända. Men uppenbarligen har jag spelat där många gånger sedan dess men jag minns alltid detta. Way Out West är en sång med Big Star så det är vad jag tänker på när jag ser den här festivalen i min kalender. Och jag älskar Big Star.

Joans musik är mycket emotionell och det är just en emotionell kontakt med publiken som är målet med livespelningarna, säger hon.

Hur kommer spelningen att vara?

- Vi är tre i bandet. Jag spelar antingen gitarr eller keyboard och sjunger för ert lyssnades välbefinnande! Rainy Orteca är en extraordinär basist, hon spelar den där grejen som om hon dansade med den, som att dansa till Barry White. Ibland kommer killar fram till mig efter spelningen helt mållösa inför hennes vansinniga spelande. De är rädda för att tala till henne. Hon gjorde nyligen en egen EP som heter DEAD AIR. Häpnadsväckande! Sen är det Parker Kindred, trummis från en annan planet. Den ultimata i smak och egenhet. Detta är det första JAPW-skivan som Parker spelar på, men vi har jobbat ihop på den gamla goda tiden. Det är en sann glädje att göra musik med honom nu. Han sjunger som Otis Redding och klär sig som honom också. Förbluffande!

Joan berättar att hon inspireras av livet, blommor, träd, himlen och babyåsnor. Hon tycker att en medlem av hennes fanclub är vacker inuti och har en smak för det sublima. Så, om du passar in på den beskrivningen är det bara att ta plats framför scenen på lördag då Joan as Police Woman spelar.

Fakta: 

Way Out West

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Filmfestivalen riktar blicken mot Turkiet

Det är drygt två veckor kvar till festivalstarten. Inne på filmfestivalens kontor är det bråda dagar. Årets temaland är Turkiet, ett land som är intressant både samtidspolitiskt och för sin högklassiska filmproduktion.

Göteborgs Fria

Mundo Livre S/A hjärta Sverige

Iklädd kängor, blommig kavaj och flaskbottenglasögon sjunger Fred Zeroquatro från Pusterviks lilla scen i Göteborg en tisdagskväll. Bandet Mundo Livre S/A är en känd brasiliansk grupp i genren mangue beat, som karaktäriseras av revolutionära texter och en mix av musikstilar. Latinamerikagrupperna har tagit med dem till Sverige för turnén Rent mjöl, till stöd för Latinamerikagrupperna (före detta UBV) och MST, de jordlösa lantarbetarnas rörelse i Brasilien.

Fria Tidningen

Upp till kamp i slummen

Invånare från sex olika slumområden besökte Stockholm förra helgen för att lära svenskar om konsten att organisera sig, trots ett liv i yttersta fattigdom.

Fria Tidningen

”Världen behöver glad musik”

Dominikanska Republikens stolthet nummer ett, Juan Luis Guerra, gästade i veckan Sverige för första gången. Inför konserten på Globen talade han om Dylan, Mc Cartney och kärleken till gud.

Fria Tidningen

Dans och teater intar Göteborgs scener

Till och med den 24 augusti finns chansen att ta del av en rad internationella och nationella dans- och teaterkonstverk i Göteborg. För åttonde gången är det dags för Göteborgs Dans & Teater Festival.

Göteborgs Fria

© 2024 Fria.Nu