Göteborgs Fria

Nio Bergsjöpolitiker åkte gratis förra året

Ledamöter i SDN Bergsjön kan fortsätta att kvittera ut gratis årskort på kollektivtrafiken, men bara om de verkligen behöver det för att kunna fullfölja sitt demokratiska uppdrag. Förra året tyckte nio ledamöter att de behövde det.

Efter en artikel på goteborgsfria.nu förra veckan om att politiker kan åka gratis med kollektivtrafiken har tidningen blivit ombedd att göra ett förtydligande: I Bergsjöns stadsdelsnämnd gäller att bara de som behöver årskorten får kvittera ut dem.

- Det har framkommit önskemål om att det här förtydligas, säger Stig Werner, nämndsekreterare i Bergsjöns stadsdelsnämnd. Dessutom är ju inte årskorten helt gratis för man måste betala förmånsskatt på dem, men det är klart att det är generöst.

Varje ledamot bestämmer själv om hon eller han behöver årskortet för att kunna fullfölja sitt uppdrag i nämnden, och förra året tyckte hälften av ledamöterna, nio stycken, att de behövde det.

- Jag tycker inte att det här är en fråga som man borde belasta de enskilda ledamöternas samvete med, säger Linus Waltersson, mp, som reserverade sig mot nämndens beslut att ge ledamöterna årskort som tjänsteförmån.

Waltersson har själv kvitterat ut ett årskort, men inte för att använda det själv.

"Jag kommer kanske att ta ut mitt kort och skänka det till behövande, t ex till någon som, pga avslag på uppehållstillåtelseansökan och sossarnas/borgarnas horribla migrationspolitik, inte kan planka. Kommer således antagligen att ta ut ett kort. Men jag kommer inte och har aldrig använt de kort jag tilldelats för eget bruk", skriver Linus Waltersson i ett mail till GFT.

Nämndsekreterare Stig Werner är mycket förvånad över Walterssons uttalande.

- Jag förstår inte att han vågar uttrycka sig så som förtroendevald, säger han. Det är väl inte direkt korrekt handhavande.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

"Ledarsidor stöder regeringen med 800 miljoner"

Värdet av den PR som regeringspartierna får på ledarsidor i borgerlig media kan uppskattas till minst 800 miljoner kronor om året, menar Sven Elander som har publicerat en uträkning på sin blogg.

Fria Tidningen

När blev det förbjudet att tänka efter?

”Oskyldig tills motsatsen bevisats”, brukar det heta både inom juridiken och pressetiken. Men när den anklagade är en världskändis gäller tydligen inte det.

Fria Tidningen

© 2024 Fria.Nu