Se hur det gick i riksdag, kommun och landsting | Fria.Nu
Fria Tidningen

Se hur det gick i riksdag, kommun och landsting

Undrar du hur dina grannar röstade? Eller hur det gick i landstingsvalet? På Valmyndighetens hemsida finns alla resultat.

Resultatet av riksdagsvalet blev att den borgerliga alliansen fick fortsatt stöd, dock ej med egen majoritet eftersom även Sverigedemokraterna kom in i riksdagen och tog 20 mandat.

Alliansregeringen kommer nu att behöva söka stöd för sin politik hos andra partier och Fredrik Reinfeldt sa under valnatten att de ska söka sig mot Miljöpartiet. Men MP har sagt att det rödgröna samarbetet ska fortsätta, så det är fortfarande mycket oklart hur situationen ska lösas.

Regeringen har även sagt att den inte under några omständigheter kommer att söka stöd hos det främlingsfientliga Sverigedemokraterna.

Om oppositionspartierna vill fälla regeringens kommande budgetförslag krävs att de allihop – det vill säga Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna – kommer överens om ett alternativt förslag.

De rödgröna har precis som alliansen klargjort att de inte tänker samarbeta med Sverigedemokraterna.

Valresultat valkrets för valkrets kan du se på Valmyndighetens hemsida.

Annons

Rekommenderade artiklar

"Ledarsidor stöder regeringen med 800 miljoner"

Värdet av den PR som regeringspartierna får på ledarsidor i borgerlig media kan uppskattas till minst 800 miljoner kronor om året, menar Sven Elander som har publicerat en uträkning på sin blogg.

Fria Tidningen

Oklart vilka som ska styra Göteborg

Efter 16 år med Socialdemokraterna vid makten kan Göteborgs politiska karta nu ritas om. MP har blivit vågmästare, Vägvalet, M och SD går framåt och en antirasistisk rörelse mobiliseras. Kommunpolitikexperterna Folke Johansson och Ylva Norén Bretzer analyserar valet.

Göteborgs Fria

© 2020 Fria.Nu