Kim vill bryta stigmatiseringen kring att sälja sex | Fria.Nu
Fria Tidningen

Kim vill bryta stigmatiseringen kring att sälja sex

Kim har haft sex mot ersättning sedan han var 17 år. I dag är han 25 år och vill bryta stigmatiseringen.

­– Jag vill öppna upp ögonen på folk varför vissa säljer sex.

Hur kom det sig att du hade sex mot ersättning?

­– Just då så vet jag inte riktigt varför, var mer en grej bara. Några äldre som skrev till mig och gav mig saker. Vill minnas att det först började med att jag fick någon present med mera, sen så kom det mer som ett krav från min sida att jag skulle ha något för att ha sex med dem. Nu efteråt så skulle jag säga att jag gjorde det för att jag uppskattade uppmärksamheten, då jag kände mig rätt ensam och revolterade mot skola, föräldrar och världen.

Händer det fortfarande att du har sex mot ersättning?

­– Ja, det gör det, men nu för att jag uppskattar det. Ser ingen anledning till att inte göra det. Vi säljer våran tid och våra kroppar för att steka hamburgare, vara läkare, städa toaletter och hjälpa andra. Varför inte ha sex, då det ger viss egen njutning? Så ja, jag gör det med samma stolthet som jag tycker att vem som helst ska stå upp för vad de jobbar med. Dock har jag fått lite skinn på näsan och vet vad jag håller på med nu jämfört med när jag var 17-18 år.

Skulle du vilja få stöd för att prata om det, eller få någon annan hjälp?

­– I dagsläget, nej. Jag har bearbetat det som har varit, men tycker det är viktigt att det finns stöd och att stigmatiseringen kring de som säljer sex av än den ena, än den andra orsaken ska bli bättre. Att man ska sluta se ner på, döma och se ner på de som säljer sex då det kan vara många olika anledningar.

Har du försökt få stöd från samhället?

­– Jag har försökt och fått visst stöd, men inte särskilt bra. Jag har gått till psykolog för andra problem då jag hade mycket annat som var problematiskt för mig då, men slutade då min sexuella läggning (jag är en homosexuell cisman) var i större fokus hos den psykologen än de sakerna som var jobbiga för mig i verkligheten.

Vad betyder RFSL Ungdoms nya tjänst Pegasus för dig?

­– Att man kanske äntligen kan bryta stigmatiseringen! Jag pratade i teve om att jag sålde sex när jag gick på gymnasiet vilket de andra eleverna på skolan kom på, vilket ledde till trakasserier för mig. Detta hoppas jag ska kunna bli mindre om det finns information om den här typen av beteende (att sälja sex) och att man kan öppna upp ögonen på folk varför vissa säljer sex, vilket kan bero på att man mår dåligt till att man är bra på sex, tycker om det och hellre har sex än gör något annat jobb som man tycker är mer förnedrande.

Kim heter egentligen någonting annat.

Annons

Rekommenderade artiklar

© 2020 Fria.Nu