Reinfeldts tystnad säger mer än tusen ord | Fria.Nu
Ida Ali Lindqvist.

Synpunkten


Ida Ali-Lindqvist
Fria Tidningen

Reinfeldts tystnad säger mer än tusen ord

När homofober och rasister mobiliserar måste statsministern välja sida, skriver Ida Ali-Lindqvist.

Jag har svårt att finna ord efter DN:s avslöjande att polisen gjort sig skyldiga till olaglig registrering av romer. Det är vidrigt. Men en sak är säker och tål att upprepa – detta är ännu en anledning till att ifrågasätta myten om Sverige som ett öppet och tolerant land.

I Sverige finns det risk att kvinnors rättigheter inskränks då abortmotståndarna mobiliserar. I stora delar i Europa är det redan ett faktum. I Ryssland blir hbtq-personer torterade med statens tillåtelse. Ingen kan väl ha missat landets anti-gaylag? Här i Sverige utvisas hbtq-personer till förföljelser, tortyr och död. Och så har vi den senaste tidens överfall mot muslimska kvinnor. Ja, hela världens muslimhat som breder ut sig.

Jag ser med stor oro på utvecklingen här i Sverige och i Europa där de högerextrema rörelserna vinner allt mer mark.

I kyrkovalet fick SD återigen ett stort stöd. Rasister befäster ännu en gång sin maktposition. Under samma kyrkoval passade Människorätt för ofödda (MRO), en svensk antiabortorganisation som gjort sig känd genom att kampanja med bilder på aborterade foster, på att bjuda in Gregg Cunningham. Mannen som grundade den amerikanska pro-lifeorganisationen CBR, Center for Bio-Ethical Reform, som är MRO:s moderorganisation. Dessutom upplät Buråskyrkan i Göteborg, som tillhör svenska kyrkan, sina lokaler till MRO och dess skrämselpropaganda. Detta sker här och nu framför våra ögon.

Mitt i allt det här väljer vår statsminister Fredrik Reinfeldt att plocka in en urkonservativ minister vid namn Elisabeth Svantesson, som har ett förflutet i ”Ja till livet” och som fortfarande är medlem i frikyrkan Kristet Center. En kyrka som enligt vittnen bland annat har som metod att driva ut demoner från hbtq-personer, samt är emot rätten till abort.

Varför väljer Fredrik Reinfeldt Elisabeth Svantesson? Självklart finns här en dold agenda. Handlar det bara om ren kompetens inom arbetsmarknadsområdet eller är han ute efter det specifika, det vill säga extremkonservativa åsikter? För samtidigt som Reinfeldt presenterar vår nya arbetsmarknadsminister försöker han lura oss genom att påstå att hennes historia och nuvarande sympatier med Kristet Center inte kommer att påverka hennes arbete som minister. Självklart är detta en lögn.

Vi är många som kämpar för att sätta stopp för den här utvecklingen. Vi är många som strävar efter en värld fri från diskriminering och förtryck. Men det finns också många som vill ha den. För mig är det uppenbart vilken väg Fredrik Reinfeldt har valt. Kliv fram nu Reinfeldt. Tala sanning.

Alla vackra ord från vår Statsminister om alla människors lika värde klingar smärtsamt falskt när hans tystnad om det förtryck som pågår säger mer än tusen ord.

Annons

Rekommenderade artiklar

© 2020 Fria.Nu