Vinst i välfärden | Fria.Nu

Miljöpartister kräver vinststopp

Vinst i välfärden

Inför miljöpartiets kongress i slutet av maj höjs delade röster om vilken riktning partiet ska ta gällande vinster i skolan. Nio miljöpartister kräver nu att partiet ställer sig bakom ett vinstförbud.

Fria Tidningen
Debatt
:

Privatiseringarna behöver utvärderas

Privatiseringarna av välfärden har skett utan förberedelser och utan utvärderingar. Om de första stegen på privatiseringens väg togs i god tro tas fortsatta steg med berått mod av en regering som är förblindad av sin marknadsliberala dogmatism, skriver Åke Sandberg.

Fria Tidningen

Hälften av MP:s ledamöter vill stoppa fortsatt privatisering

Vinst i välfärden

Miljöpartiet i landstinget är splittrade i frågan om hur vården i Stockholms län ska bedrivas. I veckan lämnade sju miljöpartister in en motion som går emot partilinjen. De vill sätta stopp för fortsatta privatiseringar och tillsätta en utredning om effekterna av privatiseringarna.

Stockholms Fria

Lärarnas riksförbund kräver vinststopp i skolan

Vinst i välfärden

125 miljoner kronor. Så mycket har sex friskolebolag fört ut i koncernbidrag till sina moderbolag, visar en granskning som Lärarnas riksförbund har gjort. Nu kräver de stopp för riskkapitalbolag att äga bolag som bedriver skolverksamhet – ett krav som Socialdemokraterna nu hänger på.

Fria Tidningen

Privat vård och skola ger miljardvinster

Vinst i välfärden

De 15 största bolagen inom vård och skola gör en vinst på över två miljarder kronor. Moderaterna hävdar att vinsterna gynnar kvaliteten.

Fria Tidningen

Mer utbrändhet på vinstdrivande sjukhus

Vinst i välfärden

Den självskattade utmattningen var högre på det vinstdrivna sjukhuset än på det förvaltningsdrivna. Det visar ny forskning om sambandet mellan utbrändhet och sjukvårdens driftsformer.

Sidor

© 2021 Fria.Nu