Uppsala Fria

Händelserik vår på Reginateatern

Reginateatern fortsätter att blanda musik, teater, ståupp, föredrag och allt däremellan i ett imponerande vårkalendarium.

Framgångskonceptet är föreställningar med turnérande akter uppblandat med Uppsalas eget teater- och artistutbud, välkända ansikten och nya förmågor. Först ut i januari är en ny show baserad på filmmusik, Play it again Sam – 2, signerad Paul Kessel, John Fiske med flera.

Musik blir det också senare i vår i form av bland annat föreställningarna Zetterlund i våra hjärtan, Hasse &Tages bästa sånger och Phontrattarne Grand Show 2013. På teaterprogrammet återfinns Hemsöborna i en uppsättning med tre clowner (!) och Den skalliga primadonnan, med bland annat Kim Anderzon i rollistan.

I mars gästar Johannes Brost teatern med monologen Limpan, som bygger på Allan Edwalls roman, men är omarbetad till nutidens FAS 3-debatt.

I april bjuder Zinat Pirzadeh på föreställningen Bakis i burkan, som namnet till trots utlovas vara naket nära. Regina har även scenen tillgänglig för Uppsalas skolor.

I april visar Bolandsgymnasiet Hairspray, och månaden därpå blir det Spektrum – Vaksalaskolans dansshow. Utifrån Uppsala kommuns ansvar som finskspråkigt förvaltningsområde bjuds även på tre finska föreställningar under våren.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

"Våldtäktskultur" över alla gränser

Genom att tala om en indisk "våldtäktskultur" förskjuter vi ett strukturellt problem till att handla om "den andre". Fokus borde ligga på det sociala, politiska och ekonomiska förtrycket av kvinnor, ett problem på global nivå, skriver Daniel Silberstein.

Fria Tidningen

En annan sida av Gottsunda

Fördomar skapas på grund av okunskap. Det hävdar Alex, Amir, Andrej och Anmar i Gottsunda. De har själva kommit till Sverige under 2000-talet och trivs i Gottsunda, som de menar präglas av öppenhet och respekt för varandra.

Uppsala Fria

Hardt till Stockholm

Teoretikern Michael Hardt, tillsammans med sociologen Antonio Negri känd för Imperiettrilogin (

Fria Tidningen

© 2023 Fria.Nu