Uppsala Fria

Ny konstutställning på vårdcentral

Den 23 mars invigs Uppsalakonstnären Cecilia Ingards utställning Lilla dockan på Ekeby Galleri.

Cecilia Ingards konst rör sig i gränslandet mellan den egna barndom och hennes erfarenheter som vuxen.

– Känslor upplever jag många gånger som svåra att uttrycka med ord, men i bilder föreställande levande gestalter känns det lättare att få fram sinnesstämningar, säger Cecilia Ingard.

Ekeby Galleri, som är en del av vårdcentralen Ekeby hälsocenter i Uppsala, visar utställningen fram till 24 maj.

– Genom våra konstutställningar lyfter vi fram de kreativa processernas betydelse för människans utveckling och välmående, säger Mats Brolin, verksamhetschef på Ekeby hälsocenter.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Tyst revolution i Nigerias filmindustri

Världens andra största filmindustri, den nigerianska, har länge dragits med ryktet om platta lågbudgetfilmer med usel kvalitet. Men något har hänt de senaste åren. Frias Mathilda Andersson analyserar den tysta revolutionen inom nigeriansk film.

Fria Tidningen

Normkritik vid homogen högskola

Studenter vid Kungliga musikhögskolan har bildat en normkritisk grupp som arbetar för ett mer progressivt tänkande på en traditionstyngd institution. Fria har träffat delar ur gruppen för att få höra om deras verksamhet, samt besökt en "normkreativ" work shop.

Fria Tidningen

Hårda men fascinerande livsöden

Filmen Tjuvgods tecknar ett gripande porträtt av vanliga människor som det gått snett för. Men de slutar aldrig hoppas på förändring. Obligatorisk för den dömande social- och kriminalvården, skriver Kristian Borg.

Fria Tidningen

Hallå där…

… Emil Klingvall, konstnärlig ledare på Teater Jaguar och initiativtagare till Teaterstråket – Göteborgs motsvarighet till Broadway.

Göteborgs Fria

© 2024 Fria.Nu