Fria Tidningen

Ofog-aktivister gripna vid F21

Hallå där Per Hillerström, från nätverket Ofog, som i onsdags greps av polis när han genomförde en fredsaktion inne på militärflygplatsen F21 utanför Luleå i samband med den militära flygövningen ”Nordic Air Meet”.

Vad hände?

– Vi gick in på flygplatsen för att lämna över färg och brev till de som jobbar med flygövningarna. Vi hade skrivit att vi ville att de skulle börja jobba för fred istället och som en början tyckte vi att de kunde måla sina flygplan rosa. Tyvärr så var de inte intresserade av att ta emot brevet så vi blev förda till en lokal och överlämnade till polisen med en gång istället.

Hur kändes det?

– Jag kände att det var absurt att vi som gick där med rosa färg blev gripna och polisanmälda när det finns folk där inne som bombar och dödar folk. Nu är vi anmälda för brott mot skyddslagen, men vad det innebär vet jag inte riktigt. Kanske att vi inte har gjort tillräckligt för de som dör av bomberna från stridsflygplanen?

Hur jobbar ni vidare nu?

– Vi kommer fortsätta att jobba på samma sätt. Jag hoppas att vi kan inspirera andra till att försöka göra någonting som de själva tror på istället för att bara var tysta, speciellt nu när upprustningen av JAS blir aktuellt.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Trängselskatten – het fråga för Stockholmspolitikerna

Miljardöverskottet från trängselskatten tar staten hand om. Regeringen vill nu se en höjning av trängselavgiften för att finansiera en utbyggnad av tunnelbanan. Något som visserligen välkomnas av politikerna i stadshuset, men både oppositionen och alliansen vill att överskottet ska kontrolleras regionalt.

Stockholms Fria

© 2022 Fria.Nu