Fria Tidningen

Grattis John Johansson!

... vars teckning ”Spermademokrat” har utsetts till vinnare i Fria Tidningens karikatyrtävling. Med omsorgsfull penna och förståelse för att det enkla ibland är det svåra har John gjort ett inlägg i debatten om hur en statschef egentligen bör tillsättas. För det får han 1 000 kronor.

Vi på Fria Tidningen vill tacka för alla fina bidrag vi har fått i vår karikatyrtävling med tema kungahuset. Uppenbarligen finns ett utbrett behov av att vädra republikanska eller bara pubertala känslor runt om i landet.

Mest verkar behovet ha koncentrerat sig till rikets västra delar; åtminstone kommer de flesta teckningarna därifrån.

Här nedan hittar du ett urval av de bidrag som inte vann men som vi tyckte var bra eller anmärkningsvärda på annat sätt. Det kan också nämnas att trots att det fanns ganska få regler för tävlingen har vi fått in ett bidrag som bröt mot dem. Root Republics ”Victoria” var inte en karikatyr utan ett musikstycke och således ej i tryckbart format. Men vi tackar så mycket ändå. Lyssna på myspace.com/rootrepublic.

I Magnus Janssons teckning har bröllopsparet blivit djur som njuter av livets goda. Vi vet dock inte vad vi ska tycka om budskapet. Är det en anspelning på att Daniel står lägre i rang? Ska det i så fall ses som något negativt att vara i den position som han har intagit här? Eller är det kanske bara en lyckönskning till makarna för att de funnit varandra? Daniels redan välbekanta stela leende ger som vanligt inte någon ledtråd om vad han själv tycker.

 

Åke Sjöberg har gått loss med datorn på en gammal arkivbild. Är det månne en reaktion på de explicita och implicita heteroideal som pumpas ut över landet i samband med bröllopsyran?

 

Överhetens förmodade folkförakt var ett populärt tema som till exempel Ellen Englund från Göteborg illustrerade så här.

 

Märkt för livet? I ett statsskick där arv är allt kanske det är problematiskt att det finns nazister i kungasläkten. Det verkar Hampus Niklasson i Ljungskile tycka. Eller så är det något annat han vill säga. Vi vet inte.

 

if ($_SERVER['HTTP_HOST'] != "www.fria.nu") {
drupal_goto('http://www.fria.nu/karikatyr');
}
?>

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Facebook vet vad du gillar

Ny funktion kan ge företaget information om vilka sidor du besöker, utan ditt godkännande. "Här lyser varningsflagg", menar kritiker.

Fria Tidningen

La Profesora avslöjar patriarkatets töntighet

Musikern och performanceartisten Catti Brandelius, mer känd under sitt alter ego Miss Universum, har tröttnat på att bara vara snyggast i världen. Nu har hon axlat uppdraget att utbilda publiken i historia och litteraturvetenskap. Som La Profesora turnerar hon genom landet.
- Tyvärr hinner vi inte med någon manshistoria eller manslitteratur i kväll. Ni som har det specialintresset får söka kunskap på egen hand, inleder hon sin föreläsning på Pusterviksteatern.

Göteborgs Fria

Något slags rädsla

Metallica betalade 40 000 dollar i månaden för en terapeut. Om du inte har råd att göra det, se Some kind of monster i stället. En film om rädsla, droger och rock 'n' roll.

Göteborgs Fria

Nathalie Ruejas Jonson och det autistiska perspektivet

Det skeva perspektivet, det lilla som blir enormt, det stora som försvinner. Alla ord som regnar i kaskader över världen tills den inte syns längre. Och så stunderna med hörlurarna på max för att få ledigt en stund. Kaoset och skammen inför kaoset. Att be om hjälp. Att få hjälp.

© 2024 Fria.Nu