Fria.Nu

Polisen misstänker ingen koppling mellan bränder och högerextrema

Förundersökningarna om branden i kulturhuset Cyklopen och mordbranden mot familjen i Högdalen står stilla. Det finns inga misstänkta, och enligt polisen finns ingen koppling till högerextrema grupper.

Förundersökningen om branden i kulturhuset Cyklopen och mordbranden mot familjen i Högdalen, då bensin hälldes in genom brevinkastet och sedan tändes på, går långsamt framåt. Den tekniska undersökningen är gjord. Nu väntar Söderortspolisen svar från Sveriges kriminaltekniska laboratorium, SKL, vilket väntas ta ytterligare en månad.

– Vi hoppas att proverna kommer att ge oss ledtrådar. I dag har vi inget att gå på och inga misstänkta, säger Christer Söderheim, brandutredare.

Trots att den anlagda branden i Cyklopen utbröt samma tid som Nätverket mot rasism skulle ha haft en tillställning i huset och att föräldrarna i familjen var aktiva inom SAC och blivit uthängda på den högerextremistiska hemsidan Info 14, misstänker inte polisen någon koppling till högerextrema grupper.

– I det här läget är inte säpo inblandade, säger Christer Söderheim.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

”Jag hoppas att jag kan vara en förebild”

Hon är det första kvinnliga kommunalrådet i Åsele. Och det yngsta. Linnéa Lindbergbrinner för landsbygdsfrågor med fokus på att ge ungdomar inflytande och mod att våga stanna kvar.

Landets Fria

Folkomröstning klubbad – men frågetecken kvarstår

Doroteaupproret

Det blir en folkomröstning i landstinget om neddragningarna i vården i Västerbotten. Men när den ska ske och vad som ska stå på valsedlarna är ännu oklart. Frilansjournalisten Karin Svanebro bevakade tisdagens fullmäktigedebatt i Umeå.

Fria Tidningen

© 2023 Fria.Nu