Göteborgs Fria

Trött kväll på jobbet

Microphones och Woelv kommer snart till Göteborg. Förhoppningsvis har de piggnat till en aning till dess. För när de förra veckan uppträdde i Malmö var de mer än lovligt oinspirerade.

The Microphones

Inkonst i Malmö, 5/3 2005

Support: Woelv och Rough Bunnies

MUSIK. Det äkta paret Phil Evrum och Geneviève Castrée, alias The Microphones respektive Woelv, var märkbart trötta efter sin europeiska genomresa. Uppstigna halv sex på morgonen i Amsterdam hade de avverkat Holland, Tyskland, Danmark innan de till slut, en bra stund efter midnatt, stod sömniga och ursäktande på Inkonsts scen i Malmö.

I Woelvs fall krävdes det inte så mycket av Castrée som stod ensam på scenen med sin elgitarr, men de gånger som hon klämde i kändes det i hela lokalen. "I like dancing but my muisic might put you to sleep" deklarerade hon tidigt och delar av publiken slog sig ned på golvet för att vila ut de ben som inte fick dansa och för att höra musiken tydligare.

Med franska texter och en säregen sång som ibland påminde om en trött Joanna Newsom är Woelv dock en ny och trevlig bekantskap men musiken vaggade en halvvägs in i ett land där John Blund ensam sitter vaken på tronen.

När den egentliga huvudakten Microphones, alltså Phil Evrum ensam med en elgitarr, väl stod på scenen hade det behövs en urladdning, adrenalin- och vitamininjektion rakt in i blodomloppet, men minst lika trött som Woelv som stått på scenen ett par minuter tidigare avverkade han ganska oinspirerat setlistan vilket han dessutom bad om ursäkt för och utlovade bättring. Låtmaterialet och framförallt de poetiska texter som han samlat på sig under både namnet Microphones och som Mt. Eerie var det inget fel på. Engagemanget, eller rättare sagt bristen på det, smittade av sig till publiken och man kom på sig själv med att längta lika mycket efter en mjuk säng som Evrum och Castrée.

Den största behållningen den här kvällen stod faktiskt öppningsakten och tillika Malmöduon Rough Bunnies för med sin enkla och trallvänliga lo-fi-pop. På elgitarr och trummor framförde Anna och Frida sina enkla låtar fulla av indie- och DIY-estetik med en ständig charm och glädje. Inget avancerat, bara väldigt enkel popmusik framförd med en rejäl dos spelglädje.

Fredagen den 11:e mars spelar The Microphones och Woelv på iDEALFESIVALEN på Nefertiti i Göteborg. Förhoppningsvis piggnar de till tills dess.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Nathalie Ruejas Jonson och det autistiska perspektivet

Det skeva perspektivet, det lilla som blir enormt, det stora som försvinner. Alla ord som regnar i kaskader över världen tills den inte syns längre. Och så stunderna med hörlurarna på max för att få ledigt en stund. Kaoset och skammen inför kaoset. Att be om hjälp. Att få hjälp.

Hon besjunger livet i utkanterna

I Händelsehorisonten skildras ett samhälle som på många sätt inte alls är olikt vårt, ett samhälle som har förvisat en grupp människor till Utkanterna.

Fria Tidningen

Hon ger ut sin egen poesi

Louise Halvardsson gav ut sin diktsamling Hejdå tonårsångest - 35 dikter innan 35 på eget förlag. Nu har hon nominerats till Selmapriset.

Fria Tidningen

© 2023 Fria.Nu