• Bernt Carlsson, en av de hemlösa. I dag avhystes de.
Stockholms Fria

Avhysning av hemlösa vid Ältasjön

I dag vid 10-tiden avhystes de hemlösa vid Ältasjön. Stockholms Fria var på plats klockan 11.00 på Kasbys parkering och talade med de boende. Då var bara två av de hemlösa kvar. Där har de hemlösa bott sedan februari i sina husvagnar.

Samma sak hände för ett år sedan när de hemlösa vräktes från Högdalstoppen där många av de boende vid Ältasjön tidigare hade sin bosättning. Vart de boende ska ta vägen denna gång är vid pressläggningen oklart. Parkeringen ska nu städas för 100 000 kronor.

- Vi har bett om att få en container till skräpet, men Skarpnäcks stadsdelsnämnd har inte velat ställa dit någon. Jag tror att det beror på att det är lättare att få stöd för en avhysning om det är smutsigt och skräpigt, säger en hemlös som dock vill vara anonym.

Läs mer om avhysningen i nya numret av Stockholms Fria Tidning på lördag.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

”Jag hoppas att jag kan vara en förebild”

Hon är det första kvinnliga kommunalrådet i Åsele. Och det yngsta. Linnéa Lindbergbrinner för landsbygdsfrågor med fokus på att ge ungdomar inflytande och mod att våga stanna kvar.

Landets Fria

Folkomröstning klubbad – men frågetecken kvarstår

Doroteaupproret

Det blir en folkomröstning i landstinget om neddragningarna i vården i Västerbotten. Men när den ska ske och vad som ska stå på valsedlarna är ännu oklart. Frilansjournalisten Karin Svanebro bevakade tisdagens fullmäktigedebatt i Umeå.

Fria Tidningen

© 2024 Fria.Nu