Stockholms Fria

Manifestation mot Ungdomsvåld i Sollentuna på lördag

Med anledning av helgens händelse i Sollentuna, grundades Sollentunabor mot Rasism i onsdags. De ska hålla en manifestation mot ungdomsvåldet och fascistiska grupperingars intention att utnyttja tragedin för egna syften. På lördag klockan 12.00 hålls manifestationen utanför Sollentuna kommunhus, skriver Nätverket mot rasism.

- Mordet på en 14-årig pojke i helgen är en stor tragedi i Sollentuna. Att nu högerextrema tänker utnyttja detta är rent osmakligt och något som vi inte kan acceptera. Vad som ligger bakom denna gärning är en konsekvens av segregation och ungdomsvåld, säger Nätverket mot rasism på deras hemsida www.nmr.nu.

Nätverket menar att vi aldrig acceptera att barn far illa eller dör som konsekvens av våldet i samhället. Än mindre kan vi acceptera att minnet av denna pojke besudlas av högerextremas vilja att sprida främlingsfientlighet och hat. Nätverket vill verka för ett Sollentuna utan ungdomsvåld och för en ökad förståelse och integration.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

”Jag hoppas att jag kan vara en förebild”

Hon är det första kvinnliga kommunalrådet i Åsele. Och det yngsta. Linnéa Lindbergbrinner för landsbygdsfrågor med fokus på att ge ungdomar inflytande och mod att våga stanna kvar.

Landets Fria

Folkomröstning klubbad – men frågetecken kvarstår

Doroteaupproret

Det blir en folkomröstning i landstinget om neddragningarna i vården i Västerbotten. Men när den ska ske och vad som ska stå på valsedlarna är ännu oklart. Frilansjournalisten Karin Svanebro bevakade tisdagens fullmäktigedebatt i Umeå.

Fria Tidningen

© 2024 Fria.Nu