Stockholms Fria

Ytterligare hundra ungdomar omhändertagna på Reclaim

Ett hundratal ungdomar har omhändertagits efter gatufesten Reclaim the city. De är

inte gripna, utan ska transporteras bort i en inhyrd SL-buss till okänd plats där de kommer att släppas. Tidigare under kvällen omhändertogs ytterligare ett 50-tal och ett tiotal har gripits ( se arikeln nedan)

21.45 gick en ett hundratal ungdomar runt polisens avspärrning vid Karlavägen. De sprang senare mot Humlegården.

Längs Karlavägen mellan Karlaplan och Humlegården har fönster slagits sönder och bilar skadats, berättar Mars Nylén, informatör vid Stockholmspolisen, för TT.

Flera ungdomar sprang längs Engelbrektsgatan upp till Stenbocksgatan och senare i riktning mot Birger Jarlsgatan. Kravallutrustad polis följde efter.. Under den sträckan glesnade gruppen ungdomar mer och mer.

I hörnet Biblioteksgatan och Humlegårdsgatan omhändertog och visiterade polisen ett 100-tal ungdomar.

- De kommer att transporteras bort härifrån till en annan plats, men jag vet inte vilken, säger Ola Österling, avdelningschef vid Stockholms piketpolis till TT:s reporter på plats.

Han säger att ungdomarna inte är gripna utan bara omhändertagna. Efter att de förts bort kommer de att släppas.

Vid klockan 22.20 hade en SL-buss körts fram för att transportera bort ungdomarna.

.Vid klockan 22.40 var manifestationen på Karlaplan i princip upplöst. Endast ett 50-tal ungdomar fanns kvar på platsen och dansade till bandspelarmusik. Arrangörernas egna städpatruller samlade ihop skräp i plastsäckar.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

”Jag hoppas att jag kan vara en förebild”

Hon är det första kvinnliga kommunalrådet i Åsele. Och det yngsta. Linnéa Lindbergbrinner för landsbygdsfrågor med fokus på att ge ungdomar inflytande och mod att våga stanna kvar.

Landets Fria

Folkomröstning klubbad – men frågetecken kvarstår

Doroteaupproret

Det blir en folkomröstning i landstinget om neddragningarna i vården i Västerbotten. Men när den ska ske och vad som ska stå på valsedlarna är ännu oklart. Frilansjournalisten Karin Svanebro bevakade tisdagens fullmäktigedebatt i Umeå.

Fria Tidningen

© 2023 Fria.Nu