• Redan innan reclaim-festen utförde polisen kroppsvisitationer
Stockholms Fria

Tio personer gripna vid reclaim-fest

Ett femtiotal personer kördes bort och omkring tio greps vid en gatudemonstration på Karlaplan i centrala Stockholm på lördagskvällen. Polisen skyller på att de avvisade såg ut att tillhöra extremhögern, och misstanken mot vissa av de gripna är oklar.

Omkring 50 personer avlägsnades av polisen vid Karlaplan på Östermalm vid 20-tiden. Enligt Kjell Lindgren vid Stockholmspolisen tydde utseendet hos de avlägsnade på att de tillhörde extremhögern.

- Vi har dessutom gripit fyra personer för förberedelse till grov misshandel. De hade tillhyggen som uteslutande används till sådant, sade Lindgren till TT.

Ungefär lika många hade vid halvniotiden gripits, men misstanken mot dem var oklar, sade Lindgren.

- De hade bensindunkar, sade Lindgren till TT.

Festen gick i huvudsak lugnt till, med musik, trummor och dansande ungdomar. Polisen rörde sig bland de festande, och hade lånat ut ett elverk till festens musikanläggning, enligt TT.

Förutom polisen fanns nattvandrare och folk från organisationer som Lugna gatan, Farsor och morsor på stan, Non fighting generation-jour och några som kallar sig Vuxna i vägen på plats.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

”Jag hoppas att jag kan vara en förebild”

Hon är det första kvinnliga kommunalrådet i Åsele. Och det yngsta. Linnéa Lindbergbrinner för landsbygdsfrågor med fokus på att ge ungdomar inflytande och mod att våga stanna kvar.

Landets Fria

Folkomröstning klubbad – men frågetecken kvarstår

Doroteaupproret

Det blir en folkomröstning i landstinget om neddragningarna i vården i Västerbotten. Men när den ska ske och vad som ska stå på valsedlarna är ännu oklart. Frilansjournalisten Karin Svanebro bevakade tisdagens fullmäktigedebatt i Umeå.

Fria Tidningen

© 2024 Fria.Nu