• Västra Götalandsregionens nya kulturchef Katti Hofflin tillräder sin tjänst den 12 februari 2018.
Göteborgs Fria

Hon är ny kulturchef i VG-regionen

Direkt från Stadsbiblioteket i Stockholm kommer Katti Hofflin till västkusten som hon kallar en dynamisk region.

— När jag blev erbjuden jobbet som kulturchef i Västra Götalandsregionen var det omöjligt att tacka nej. Det känns inte som att jag går från ett uppdrag, utan att går till Västra Götalandsregionen, säger Katti Hofflin som på senare år kuskat landet runt lite på olika uppdrag inom kultursfären. Senast från Stadsbiblioteket i Stockholm, men innan dess som verksamhetschef på Dunkers kulturhus, Helsingborgs kulturskola och stadsmuseum. Hon är också anlitad expert inom Statens Kulturråd ofh ordförande i regeringens Läsdelegation.

Strax efter årsskiftet ikläder sig Katti Hofflin sin nya kostym som Västra Götalandsregionens kulturchef – ytterligare en chefstjänst för en van sådan, men med mer ansvar och större upptagningsområde. Varför föll valet på Hofflin, regiondirektör Ann-Sofi Lodin?

— Västra Götalandsregionen är en ledande kulturregion i Sverige. Vi har landets största regionala kulturbudget. Vår önskan och målsättning är att fler ska kunna ta del av kultur, inte minst barn och unga. Jag är övertygad om att Katti Hoflins erfarenheter och egenskaper är precis vad som behövs för att leda den utvecklingen, svarar hon.

Ann-Sofie Lodin trycker på erfarenheter inom ungdomskultur och med sin bakgrund i barnprogram som Bolibompa och Bullen och före detta chef för barn och ungdomsverksamheterna på Kulturhuset i Stockholm passar Katti Hofflin in i vad regionen har sökt efter att tidgare chefen Staffan Rydén nu går i pension.

Katti Hofflin ser fram emot uppdraget:

– Ja, det är med glädje och ödmjukhet jag ser fram mot att vara en del i denna dynamiska region där man verkligen förstår kulturens framträdande roll för hållbar utveckling, säger säger hon.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Nej till amnesti för ensamkommande

På onsdagseftermiddagen röstade riksdagen nej till Vänsterpartiets motion om amnesti för ensamkommande. Ett väntat resultat men frågan har fått stor uppmärksamhet och stort stöd från civilsamhället.

Fria Tidningen

”Beslutet får inte bort ungarna från gatan”

Regeringen avsätter 360 miljoner kronor till organisationer som arbetar med hemlösa ungdomar och psykisk ohälsa. Men flera av organisationerna jobbar inte främst med hemlöshet – och de som gör det har inte fått några pengar alls.

Fria Tidningen

© 2024 Fria.Nu