Stockholms Fria

Ungern inför visumtvång för Sverige

Den ungerska regeringen har beslutat att stoppa arbetskraftsinvandring för medborgare från Sverige och övriga EU-länder som infört samma övergångsregler gentemot nya EU-medborgare, rapporterar Ekot. Det politiska beslutet har fullt stöd hos den ungerska allmänheten.

Som en extra markering mot Sverige och de andra medlemsländerna meddelar den ungerska regeringen att beslutet att begränsa arbetskraftsinvandringen inte omfattar de nio nya medlemsländerna.

Opinionsundersökningar och enkäter visar att den ungerska regeringen har folket bakom sig i denna öga-för-öga- och tand-för-tand-politik mot EU.

Bland ungerska företagare finns en rädsla att den nya lagen kommer att slå tillbaka och hämma den ekonomiska utvecklingen, uppger Ekot.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Rumsfeld godkände tortyren enligt känd journalist

I USA kommer nya allvarliga anklagelser mot försvarsminister Donald Rumsfeld. Enligt en kommande artikel i tidskriften New Yorker godkände Rumsfeld förra året en hemlig plan som uppmuntrade förhörsmetoder som sexuell förnedring och tortyr av irakiska fångar.

Svenska ambassaden i Irak attackerad

En granat sköts i dag mot det svenska ambassadområdet i Bagdad. Fönstren i huvudbyggnaden blåstes ut och en sidobyggnad förstördes, men ingen människa kom till skada, rapporterar SvT.

Mannen bakom dåden i Madrid sprängd till döds

Mannen som pekats ut som hjärnan bakom tågattentatet i Madrid, sprängde sig till döds vid en polisrazzia igår. Enligt de spanska myndigheterna är de huvudansvariga för attentatet för tre veckor sedan antingen gripna eller döda..

Stockholms Fria

Konflikter bromsar klimatarbetet i Afrika

Den afrikanska kontinenten har stora behov av gröna investeringar som kan minska utsläppen och motverka klimatförändringarnas effekter. Men instabilitet, väpnade konflikter och byråkrati förhindrar investeringarna i många länder. 

© 2024 Fria.Nu