Inledare


Pressmeddelande

  • Rojin Pertow är ny politisk redaktör på Fria Tidningen.
Fria Tidningen

Rojin Pertow ny politisk redaktör på Fria Tidningen

Den 21 november tillträder Rojin Pertow som politisk redaktör på Fria Tidningen.

– Jag vill flytta fram positionerna för det politiska samtalet. Fria Tidningen ska bli alternativet för de som vill ta del av initierad och progressiv idédebatt, säger hon.

Rojin Pertow är frilansjournalist och kommunikatör och kommer senast från en tjänst på kvinnorättsorganisationen Terrafem.

– I bagaget har jag både praktisk och teoretisk erfarenhet av kvinnorättsfrågor, antirasism och rättvisefrågor. För att kunna nå ett starkt och blomstrande samhälle måste vi först och främst analysera hur det kommer sig att vi inte redan har det så. Mitt mål är att stärka kedjan vid dess svagaste länk, det vill säga lyfta hur orättvis fördelning i samhället på sikt leder till en försvagad sammanhållning som i slutändan angår oss alla.

Rekryteringen av Rojin Pertow är en del i tidningens satsning på att vara en stark röst inom den antirasistiska och feministiska rörelsen.

– Rojin är väldigt kunnig i demokrati- och rättvisefrågor och vi tror att hon kommer att stärka vår profil inom dessa frågor, säger chefredaktör Martin Holmquist.

Fria Tidningen är en rikstäckande tvådagarstidning som rapporterar om lokala och globala nyheter. Tidningen är särskilt intresserade av sociala och politiska aktörer och skeenden som bidrar till en öppen, demokratisk, fredlig, solidarisk och ekologisk samhällsutveckling. Fria Tidningen ges ut av ETC Fria AB.

Fakta: 

Kontakt:

Rojin Pertow, politisk redaktör Fria Tidningen

[email protected]

0735-840041

Martin Holmquist, chefredaktör Fria Tidningen

[email protected]

0704-253219

ANNONSER

© 2024 Fria.Nu