• Tre kor är strandsatta på en gräs-ö till följd av den kraftiga jordbävning som drabbade Nya Zeeland natten till måndag.
Fria Tidningen

Kor strandsatta på mini-ö efter jordbävning

En kraftig jordbävning i Nya Zeeland i söndags orsakade jordskred och skador på infrastruktur. Många blev strandsatta då vägar och hus slets itu, bland annat tre kor vars hage delades upp i småbitar.

De tre korna, två fullvuxna och en kalv, är strandsatta på en ö av gräs i en hage som slets itu i den kraftiga jordbävningen i Nya Zeeland natten till måndagen. Skalvet orsakade jordskred och korna är nu fast på en liten ö av gräs omringad av raviner av kollapsad mark som gör det omöjligt för dem att ta sig därifrån.

Korna fångades på film av en helikopter som flög över området nära kuststaden Kaikoura på nordöstra Sydön. Staden har fått se alla sina vägförbindelser avskurna efter den kraftiga jordbävningen som mätte 7,8 på Richerskalan. Jordbävningen slog till vid midnatt i söndags, norr om Christchurch på Sydön och orsakade även en liten tsunami. Vågorna som slog in mot land var dock som mest två meter höga och människor var förberedda tack vare ett välfungerande tsunamivarningssystem.

Hittills har två människor rapporterats omkomna i jordbävningen och stora skador på infrastruktur och elnät har rapporterats. Konsekvenserna är trots allt mycket lindrigare än vid den stora jordbävningen för fem år sedan då 185 människor omkom.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

© 2024 Fria.Nu