• Omkring 2 000 personer skrek slagord som "Ingen Trump! Inget KKK! Inget rasistiskt USA” utanför Trump International i Chicago.
  • "Inte min president" skanderade demonstranter i Los Angeles.
  • Hundratals New York-bor protesterade utanför Trump Tower på Manhattan på onsdagskvällen.
Fria Tidningen

Stora protester mot Trump

Donald Trumps seger i presidentvalet möttes av stora protester på många håll i landet under onsdagen. ”Trumps USA är inte ett land som jag vill leva i”, säger Cooper Foszcz till ABC Chicago.

Republikanen Trumps överraskande seger i tisdagens amerikanska presidentval möttes av stora spontana protester i städer så som San Francisco, Chicago och Austin. I New York och Washington omringade upprörda demonstranter fastighetsmagnatens byggnader.

”Trump är inte min president” och ”Ingen människa är illegal” skanderade ett hundratal demonstranter utanför Trump Tower på Manhattan.

– Jag är helt förkrossad, säger demonstranten Nina, som inte vill uppge sitt efternamn, till The Guardians utsända.

– Han är en hemsk, hemsk man, inte ledaren för det USA som jag lever i. Eller det Amerika som jag trodde att jag levde i, fortsätter hon medan demonstranter skanderar ”Fuck your tower! Fuck your wall!” i bakgrunden.

I Chicago samlades omkring 2 000 demonstranter utanför hotellet Trump International och skrek slagord som ”Ingen Trump! Inget KKK! Inget rasistiskt USA”.

– Jag är väldigt rädd för vad som händer i det här landet, säger Adriana Rizzo, som höll en skylt med orden ”Njut av dina rättigheter medan du kan”, till Reuters.

En stor del av demonstranterna i Chicago var svarta och latinamerikaner som är oroade över vad de har att vänta när landet styrs av en man som har gjort hatet mot minoriteter till en central del av sin kampanj.

– Trumps USA är inte ett land som jag vill leva i, säger demonstranten Cooper Foszcz till nyhetskanalen ABC Chicago.

– Han står för främlingsfientlighet, rasism, homofobi, sexism – allt tvärt emot vad vår demokrati står för, fortsätter han.

I Los Angeles intog hundratals demonstranter en viktig trafikled vilket ledde till kilometerlånga bilköer. Vid denna tidnings pressläggning på torsdagsmorgonen hade ett dussintal demonstranter gripits i polisens försök att upplösa demonstrationen.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Antifascismen vinner mark i USA

Den antifascistiska rörelsen växer sig allt starkare i USA, menar historikern Mark Bray, aktuell med boken Antifa.

Fria Tidningen

© 2024 Fria.Nu