Recension


Musik
First quarter moon
Artist: The hanged man
Bolag: Kning Disk

  • Rebecca Rolfart, tidigare i Those Dancing Days, solodebuterar under namnet The Hanged Man.
Göteborgs Fria

Utflykter i skymningsland

Ett dovt och mörkt ljudlandskap står The Hanged Man för på sitt debutalbum.

Rebecka Rolfart har tidigare varit med i Those Dancing Days och Volcano. Nu är hon solo under namnet The Hanged Man och debuterar med minialbumet First Quarter Moon.

För de som väntar sig ett sound i närheten av Those Dancing Days väntar en överraskning. First Quarter Moon är mer gothig med dova, mörka och lätt 80-talsaktiga syntmattor. Inledande The Island förtydligar dessutom färdriktningen med ett par uppriktigt menade metalriff, och en text som berättar om ett möte med djävulen.

Efter att ha brutit upp från Volcano kände Rolfart att hon ville lyssna på sig själv, vända sig inåt mot ett djup och ett mörker, som var både skrämmande och tryggande. Utflykterna i detta skymningsland är dock upplyftande, men som många debuter känns den något splittrad i ambitionen attt visa upp olika sidor – mest tydligt exemplifierat i Räven, där Rolfart plötsligt beslutar sig för att sjunga på svenska och helt plötsligt låter som en helt annan artist.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Drabbande kärleksbudskap från Blameful Isles

Recension

Blameful Isles is dope! Det skrev Talib Kweli på sitt Facebookkonto efter att ha upptäckt det svenska bandet Blameful Isles. Så rätt han har i detta. Lysande på de tre föregående albumen och än bättre på nya dubbelalbumet Pleroma, skriver Tobias Magnusson.

Fria Tidningen

De tar ett andetag tillsammans

Recension

Bakom Luft står saxofonisten Mats Gustafsson och säckpipeblåsaren Erwan Keravec. Inhale är deras debutskiva.

Fria Tidningen

© 2023 Fria.Nu