• Robyn & Röyksopp stod för årets absoluta höjdpunkt.
Fria Tidningen

Kollektiv trans med Robyn & Röyksopp

Årets bästa spelning på WoW stod utan tvekan Robyn och norska Röyksopp för, skriver Kristin Ödlund.

Det är festivalens sista kväll och även om konsertupplevelserna varit tillfredsställande har det saknats en helhetsupplevelse som försätter Slottsskogen i kollektiv trans. Förra året var det The Knife, något år Prince och i år är det utan tvekan Röyksopp & Robyn.

Den norska duon inleder den två timmar långa konserten, eller snarare föreställningen, med eget material. Även om Röyksopp inte lämnar oss besvikna, snarare tvärtom med geniala låtar som Running to the sea (med tillhörande lasershow!) framförd av Susanne Sundfør, är det som om kvällen verkligen tar fart när Sveriges största stjärna uppenbarar sig efter 40 minuter.

Hits som Be mine, Heartbeats och Call your girlfriend avlöser varandra och blandas med mindre kända låtar. När Indestructible går i gång är allsången ett faktum och jag är så glad att vara just här, just nu.

Efter att Robyn tar paus och gör ett klädbyte återfinner Röyksopp sin plats på scen och nu blir det fest på riktigt. Det går inte att sluta dansa! Den klubbiga elektroniska musiken fyller Slottsskogen och Robyns ord tidigare under kvällen ekar i mig: ”Jag har så mycket energi ikväll, jag vet inte vart jag ska göra av mig själv!”. The girl and the robot från första omgången samarbete artisterna emellan blir en stark höjdpunkt när Robyn sjunger mot en man iförd robotmask.

Robyn har kallats allt från geni till fenomen och jag kan inte göra annat än att hoppa på hyllningståget, även om det i det här fallet är lika mycket Röyksopps show. De gör det musikaliska grovgörat och ser till att Robyn får briljera. Sista låten innan extranumret blir senaste succén Do it again. Publiken vill ha mer och det kommer i form av lågmälda, lätt psykotiska Monument. Vi är som hypnotiserade. Robyn kan få oss att göra vad hon vill, vi följer utan att blinka.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Bluesig start på Way out west

Recension

Motörhead och Queens of the Stone Age i all ära. Frias utsända börjar i bluesskalan när årets upplaga av Wow drar igång.

Fria Tidningen

© 2024 Fria.Nu