Skånes Fria

Misstänkt nazist fortfarande på fri fot

Polisen lät honom gå på natten vid tillfället för de misstänkta mordförsöken. Han är häktad i sin frånvaro och nu även efterlyst internationellt. Men fortfarande finns inga spår efter 30-åringen.

Två personer, en 24-åring och en 27-åring, sitter häktade efter de misstänkta mordförsöken på Möllan natten till den 9 mars. Den 30-åriga mannen som är en frontfigur inom Svenskarnas parti har hållit sig undan sedan dess.

– Det stämmer att han är efterlyst internationellt, några mer detaljer har jag inte, säger Nils Norling, informatör vid Skånepolisen.

Polisen söker fortfarande efter vittnen till vad som hände den natten då flera antifascister knivskars allvarligt och en fick svåra skallskador.

En polisbuss fanns på plats i korsningen Falsterbogatan/Kristianstadsgatan i förra helgen. Syftet var att försöka få kontakt med personer som skulle kunna ha upplysningar. Flera ska ha kommit fram och velat prata, enligt Nils Norling. Därefter har ett antal vittnen hörts.

– Det ska ha funnits en del nya uppgifter men vad det kan vara kan jag inte gå in på.

Den person som blev allvarligast skadad under knivattacken vårdas fortfarande på sjukhus. Men har inte längre behov av intensivvård. Enligt Anna-Lena Boive, pressansvarige på Skånes universitetssjukhus har mannen nu flyttats från Lund till Malmö.

– Läget har stabiliserats och han är på bättringsvägen. Men han har varit allvarligt skadad så det är klart att det tar tid för honom att bli frisk.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

© 2024 Fria.Nu