Fria Tidningen

Personalen blev ”kränkt”

Diana Nyman från Romska rådet i Göteborg nekades att äta frukost på hotell Sheraton i Stockolm när hon var inbjuden att tala om diskrimineringen av romer vid regeringens presentation av vitboken. Under tisdagskvällen bad hotellet om ursäkt men i dag ska de ha ringt upp Diana och sagt att personalen känt sig kränkt.

­– Chefen för Sharaton ringde Diana i dag och sa att personalen har blivit kränkt. Hon sa att hon ska återkomma med en jurist och la på luren. Hon är helt förstörd, säger Rosita Grönfors, som är syster till Diana.

Det var i går som Diana Nyman skulle medverka som talare under presentationen av regeringens vitbok om förtrycket mot romer, men när hon på morgonen skulle äta frukost på hotell Shearaton i Stockholm blev hon avvisad av personalen, som sa att hon inte fick stanna kvar i frukostmatsalen. Istället blev hon visad ut i lobbyn där hon fick visa sin rumsnyckel innan hon fick beställa.

På tisdagkvällen bad tillförordnade chefen för Sheraton Thomas Johansson om ursäkt i ett mail till Diana men enligt Rosita Grönfors ska han ha ringt upp henne i dag och sagt att personalen har känt sig kränkt.

– Hur man kan vara så oförskämd förstår jag inte, säger Rosita Grönfors.

När Fria Tidningen ringer hotell Sheraton för en kommentar från tf VD Thomas Johansson går det inte att få tag i honom och receptionen hänvisar till att hotellet inom kort kommer att skicka ut en kommentar i frågan.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

© 2023 Fria.Nu