• Dokument #3 från Lund spelade på tältaktionen mot utvisningarna till Afghanistan som tillfälligt flyttade till Migrationsverket i Jägersro förra måndagen.
  • Ingen bildtext
Skånes Fria

Tältaktion flyttade till Migrationsverket

Tältaktionen i Malmö mot utvisningarna till Afghanistan fortsätter. I veckan bytte demonstranterna Jesusparken mot gräsmattan utanför Migrationsverket i Jägersro.

Ett femtiotal personer samlades för att lyssna på musik, äta tillsammans och visa sitt stöd för demonstranterna utanför Migrationsverket under måndagskvällen. En scen byggdes upp utanför myndigheten och under kvällen hölls tal, spelningar och dans. Bland annat spelade Dokument #3 från Lund.

– Det är självklart att vi ställer upp och spelar för folk som kämpar för en human flyktingpolitik. Det är vansinnigt att folk ska skickas tillbaka till en säker död, säger Karin Grönkvist, sångare i bandet.

Demonstranterna, som är inne på sin tredje aktionsvecka, hoppas att Migrationsverket ska ändra sin syn på läget i Afghanistan och stoppa utvisningarna.

– Det känns roligt att så många engagerar sig och vi har fått mycket uppmärksamhet i media, men jag tror tyvärr inte att de på Migrationsverket förstår ändå, säger Massieh Sadidgi.

– För mig är tältandet inte svårare än hur jag haft det tidigare. Jag har bott så här i tre år i Stockholm, på tunnelbanan, i kyrkan, hos vänner och ute under tre års tid, fortsätter han.

Ali Ebsahimii från Kävlinge har kommit till festen för att stötta deltagarna i tältaktionen.

– Jag fick uppehållstillstånd för två år sedan, jag hade samma problem som Massieh och de andra i Afghanistan. De måste också få stanna. Tillsammans kan vi visa på vilka problem som finns och väcka förståelse för situationen, säger han.

Aktionen i Jesusparken kommer att fortsätta tills demonstranternas fall öppnas igen och under tiden anordnas demonstrationer varje vecka, berättar Massieh Sadidgi. Nästa demonstration arrangeras i Jesusparken den 3 mars kl 18.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Fotograf i jakt på sin identitet

Som 19-åring begav sig Maya Økland med en kamera till sin mammas hemland Brasilien. Det blev början på en fotografisk resa som skulle ta henne närmare sig själv och sin familj.

Fria Tidningen

Ny barnbok om omställning

Ingen är för liten för att göra skillnad, menar författarna Maria Estling Vannestål och Sanna Hellberg.

Landets Fria

© 2023 Fria.Nu