• De fyra plaggen som inhandlades i Sverige kom från Adidas, Burberry, H&M och Nike. (Personerna och kläderna på bilden har ingenting med Greenpeace undersökning att göra)
Fria Tidningen

Vanligt med gift i barnkläder

En ny rapport från Greenpeace visar att många produkter från stora klädmärken innehåller kemikalier.

I 76 av 82 testade produkter hittades minst en farlig kemikalie, visar en ny rapport som Greenpeace har tagit fram. Produkterna som testades bestod av barnkläder och skor av märkena Adidas, American apparel, Burberry, C&A, Disney, GAP, H&M, Nike, Li Ning, Primark, Uniqlo och Puma.

– För föräldrar som försöker handla giftfria kläder till sina barn är det här en mardröm. De farliga kemikalierna finns i såväl exklusiva lyxmärken som budgetkläder. Dessa gifter förorenar vattendrag och sprids över hela jorden. Klädföretagen måste sluta använda giftiga kemikalier och gå över till de miljömässigt bättre alternativ som redan finns i dag, säger Annika Jacobson, chef för Greenpeace i Sverige, i ett pressmeddelande.

Inköpen gjordes i 25 olika länder och fyra av plaggen inhandlades i Sverige. Alla klädmärkena som testades visade sig ha minst ett plagg som innehöll farliga kemikalier som ftalater, organiska tennföreningar och nonylfenoletoxylater (NPE).

Fakta: 

Ladda ner hela rapporten "A little Story about the Monsters in Your closet" här: http://www.greenpeace.org/sweden/se/press/dokument/Kemikalierapport-En-l...

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

© 2024 Fria.Nu