Recension


Konsert
Built to Spill
Var Debaser strand När 3 oktober

  • Built to Spill skiner i flera nyanser på Debaser strand.
Fria Tidningen

Rent glimrande indie

Built to Spill bjuder på alternativrock av bästa snitt. Jens Ahlberg är vimmelkantig.

Ett av indierockens mest mytomspunna band tar plats på Debasers nya scen vid Hornstull. Built to Spill är ett band som influerat artister som The Strokes, Modest Mouse och Death Cab For Cutie med legendariska plattor som "Perfect from now on" och "Keep it like a secret". De jämförs ofta med Dinosaur Jr och Neil Young men måste sägas ha gått vidare och skapat en helt egen identitet.

Idaho-rockarna med sitt så kallade "northwest sound" börjar konserten försiktigt, nästan lite trevande. Men för att förstå varför Built to Spill är så bra live måste man vara på plats, följa hur konserten slingrar sig fram med en kompakt intensitet, en noga kontrollerad variation mellan lågmälda partier och utsvävningar. Spelet är precist och samstämmigt och Doug Martschs sång ljus och klar i låtar som "Revolution, "Car" och "Sidewalk".

Avslutningsvis spelas "Carry the zero" och en bländande version av The Smiths "How soon is now". Lite vimmelkantig efter den nästan två timmar långa konserten stapplar jag ut i höstkylan, varm inombords efter en så helgjuten spelning.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

© 2023 Fria.Nu