Fria.Nu

Frälsningsarmén startar mellanboende för misshandlade kvinnor

I vår startar Frälsningsarmén ett nytt boende för misshandlade kvinnor, eftersom kvinnojourerna i Stockholm inte har plats. Det nya boendet ska fungera som en övergång mellan livet på en kvinnojour och ett eget liv. Inackorderingshemmet är det första i sitt slag och väntar snart sina allra första boende.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Borgerliga begravningar fler för varje år

Allt fler väljer att begrava sig borgerligt. Endast en liten del av befolkningen gör det i dag, men antalet personer som begravs på ett icke-religiöst sätt ökar för varje år. Och trenden kommer att fortsätta, tror begravningsbyråerna.

Stockholms Fria

Nu kan man bli fadder åt en försöksapa

Nu kan den som är intresserad bli personlig representant för en försöksapa. Projektet drivs av Föreningen praktisk djuretik, vars syfte är att förbättra situationen för de apor som i dag ingår i försök.

Mirjana Culic avvisas för påstått skenäktenskap

Mirjana Culic kom till Sverige för fyra år sedan. Hon hade då gift sig med en man som var bosatt i Ljungby, och hon fick permanent uppehållstillstånd 2001. Mirjana jobbar i dag på Brunnsgården, ett äldreboende i Ljungby, och hennes dotter går i nian. Inom några veckor måste de lämna landet.

Rinkebybor med paraboler hotas av vräkning

Fastighetsbolaget Kvarnhjulet vill vräka hyresgäster som har parabolantenner uppsatta. De utgör en risk, menar man. Varför hjälper värden inte till med att montera paraboler på rätt sätt? undrar en boende i området.

Stockholms Fria

Hundstallet tar hand om hundar ägarna inte vill ha

På Hundstallet passerar varje år fler än trehundra hundar. Ofta handlar det om hundar vars ägare har insett att de inte passar att ha hund. På Hundstallet tas de om hand av utbildade djurvårdare innan de omplaceras till nya hem.

© 2022 Fria.Nu