Fria Tidningen

6 av 10 grekiska ungdomar arbetslösa

Den totala arbetslösheten i Grekland nådde i januari rekordhöga 27,2 procent. Samtidigt var nästan 6 av 10 i åldern 15-24 utan arbete.

Ny officiell statistik visar att den snabba ökningen av arbetslösheten i Grekland fortsätter. Mellan januari och december ökade den totala arbetslösheten med 1,5 procentenheter, när hänsyn tagits till variationer beroende på säsong. Sedan den globala finanskrisen bröt ut 2008 har arbetslösheten mer än tredubblats.

Värst drabbade är kvinnor och ungdomar. I åldersgruppen 15-24 år är arbetslösheten hela 59,3 procent. Bland kvinnor är den 31,4 procent, jämfört med 23,9 bland män.

Även bland de som egentligen nått pensionsåldern har antalet öppet arbetslösa ökat dramatiskt. I åldersgruppen 65-74 är 6,9 procent arbetslösa idag, jämfört med 0,9 procent år 2008.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

EU kräver sexdagarsvecka i Grekland

Inför sex dagars arbetsvecka i alla branscher och slopa restriktionerna på arbetsdagens längd. Det kräver den så kallade "trojkan" – EU, Europeiska centralbanken och Internationella Valutafonden – före utbetalningen av nödlån till Grekland.

Fria Tidningen

Stora protester på minnesdag

Uppemot 50 000 personer demonstrerade i Aten på minnesdagen för den grekiska diktaturens offer i torsdags.

Fria Tidningen

© 2024 Fria.Nu