Fria Tidningen

Miljöpartiet KU-anmäler Bildt

Miljöpartiet har anmält utrikesminister Carl Bildt till konstitutionsutskottet, KU, för ministerstyre. Bakgrunden är ett brev som Bildt har skickat till Kronofogdemyndigheten i Stockholm, rörande en tvist kring en ryskägd fastighet på Lidingö. Tvisten har pågått i många år mellan ryska staten och en tysk affärsman och nu har Kronofogden fått i uppdrag att tvångssälja fastigheten. Bildt skrev i brevet att en försäljning skulle kunna skada relationen mellan Ryssland och Sverige. Miljöpartiets språkrör Åsa Romson säger till SR Ekot att det kan uppfattas som påtryckningar och att KU bör utreda fallet.

Annons

Rekommenderade artiklar

"Det behövs mer resurser"

Hallå där Nils Littorin, läkarstudent som tillsammans med Carl Lindoff Gustafsson startat ett upprop mot nedskärningarna på Skånes Universitetssjukhus (SUS).

Skånes Fria

Katastrofår för tjädern

Årets föryngring av tjäderstammen är katastrofalt låg i Sverige i år, rapporterar skyddskommittén

Fria Tidningen

Nu ska Sjumilaskolan organiseras om

Stora arbetsmiljöproblem kommer fram i en ny kartläggning av Sjumilaskolan, som GFT tidigare rapporterat om. Stadsdelens ordförande kritiserar nu fack och skolledning.

Elin Schwartz

Göteborgs Fria

”I helgen brann ett migrantläger..”

Så börjar Elin Grelson Almestad sitt tack och hej-brev till GP:s ledning där hon fram till i dag varit kulturskribent. Anledningen är att hon inte kan eller vill stå bakom tidningens nya politiska profilering.

Göteborgs Fria

© 2015 Fria.Nu