"Det behövs mer resurser" | Fria.Nu
Skånes Fria

"Det behövs mer resurser"

Hallå där Nils Littorin, läkarstudent som tillsammans med Carl Lindoff Gustafsson startat ett upprop mot nedskärningarna på Skånes Universitetssjukhus (SUS).

Hur många namnunderskrifter har ni fått ihop?

Sedan slutet på vårterminen har vi fått ihop cirka 2 800 namnunderskrifter. Det visar att det finns ett utbrett och kompakt motstånd bland de anställda mot nedskärningarna på SUS.

Hur kom det sig att ni drog igång uppropet?

Befinner man sig inom vården går det inte att undgå hur hela organisationen präglas av kortsiktigt ekonomiskt tänkande som gång på gång ställer allmänhetens behov åt sidan, till förmån för politiska sparplaner. Skåne växer och befolkningen åldras. Det behövs mer resurser men nu gör politikerna tvärtom. Sverige är ett av världens rikaste länder och att pengarna inte finns är en myt.

Hur har ni fått ihop alla underskrifter?

Vi har gått runt på avdelningar på SUS i Lund och Malmö. Vi har också varit runt på sjuksköterskornas demonstrationer där de har krävt högre ingångslön. Det finns även en elektronisk namninsamlingslista på internet där man kan skriva upp sig.

Vad har ni fått för reaktioner?

Alla tycker det är bra att någon gör något men det finns de som frågar om det verkligen gör någon skillnad. Då har vi svarat ”om man förblir passiv då vet man resultatet men gör man något, då har man i alla fall möjlighet att påverka”.

Hur ska ni gå vidare?

På Malmöfestivalen ska vi stå utanför Region Skånes tält på bron i närheten av Södertull. Den 13 september ska vi lämna namnunderskrifterna till Pia Kinhult när regionstyrelsen har möte i Kristianstad.

Pia Kinhult (M) är regionstyrelsens ordförande.

Ossian sandin

Annons

Rekommenderade artiklar

Katastrofår för tjädern

Årets föryngring av tjäderstammen är katastrofalt låg i Sverige i år, rapporterar skyddskommittén

Fria Tidningen

Här är de alternativa EU-mötena

Den 17 november håller EU toppmöte i Göteborg. GFT listar alla manifestationer och event som hålls i samband med toppmötet.

Göteborgs Fria

© 2018 Fria.Nu