Fria Tidningen

”Vaga” svar från regeringen om vargjakt

I veckan svarade regeringen på EU-kommissionens frågor om den svenska vargjakten. Men Naturskyddsföreningen, som är en av organisationerna som anmälde vargjakten till EU i våras, är missnöjd med regeringens svar.

– De vetenskapliga underlag som regeringen hänvisar till är ofullständiga och saknas i vissa fall. Svaren är dessutom generellt mycket vaga. Regeringen är nästan svarslös. Vi hoppas nu på en snabb fortsättning av processen i EU, och stopp för fortsatt licensjakt, säger Naturskyddsföreningens ordförande Mikael Karlsson till Miljöaktuellt.

Anledningen till kommissionens granskning är att flera organisationer klagade till EU efter att 28 vargar dödades under vargjakten i januari, varav 22 stycken efter sex timmar på den första jaktdagen. EU-kommissionen har bland annat velat veta vad det finns för vetenskaplig grund för den svenska licensjakten.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Vargjakt trots EU-kritik

På lördag inleds årets licensjakt på varg, trots att EU-kommissionen har hotat att starta en rättslig process mot Sverige då jakten inte anses vara förenlig med EU:s mål för biologisk mångfald.

Fria Tidningen

EU-kommissionen ifrågasätter vargjakt

EU-kommissionen ställer i ett brev till svenska regeringen 22 skarpa frågor om licensjakten på varg. Kommissionen undrar bland annat vilken vetenskaplig grund regeringen har för att sätta gränsen för antalet vargar i landet till 210.

Fria Tidningen

© 2024 Fria.Nu