”Jag har känt att jag måste göra något” | Fria.Nu
Stockholms Fria

”Jag har känt att jag måste göra något”

Hallå där...Juanco Rodriguez, som har dragit igång en konvoj av bilar som just nu är på väg längs E4:an till Danmark med förnödenheter till människor på flykt.

Varför gör du det här?

– Jag har känt att jag måste göra något sedan jag hörde vad som hände i Ungern. Första tanken var att åka till Danmark för att kunna ta med människor tillbaka till Sverige men nu verkar det kunna bli svårt att genomföra. Men vi kommer i alla fall kunna ta med förnödenheter ner.

Hur många är ni som åker? I hur många bilar?

– Det vet vi inte just nu. Det är bara min bil från Stockholm, men bilar kommer att ansluta längs vägen, en bil från Karlstad och i Jönköping ska en buss sluta upp. Till sist möts vi upp i Helsingborg innan vi tillsammans åker över till Danmark.

Vilka är ni som deltar?

– Jag är bara en helt vanlig privatperson egentligen, en knegare som jobbar som lastbilschaufför på dagarna med familj och barn. Det är väldigt många människor som deltar i den här gruppen och stöttar oss på facebook, men vi är tre personer som arrangerar konvojen.

Vilket stöd har ni fått?

– Vi har fått ett väldigt stort stöd, dels genom kommentarer och uppslutningar i gruppen, men även folk som swishat pengar. Jag har fått in över tretusen kronor. Alla pengar som blir över går till andra organisationer som arbetar för att hjälpa flyktingarna.

Vad har du gjort för pengarna hittills?

– Än så längre har jag bland annat köpt vatten, blöjor, tvättlappar och barnmat för pengarna. Jag har fått reda på vad som behövs genom en person i Danmark som har kontakt med olika politiska nätverk där.

Vad för slags bil åker du ner med?

– Jag åker med en stor kombi, det är bra för det finns dragkrok på den om jag skulle behöva hyra ett släp längs vägen.

Annons

Rekommenderade artiklar

© 2020 Fria.Nu