Organisationer lämnade klimatmötet i protest | Fria.Nu
  • Klimataktivister från organisationen PanAfrican climate justice alliance (PACJA) demonstrerar under det pågående klimatmötet i Warzawa, Polen. I dag, torsdag, valde organisationen att lämna mötet i protest.
Fria Tidningen

Organisationer lämnade klimatmötet i protest

Flera miljö- och solidaritetsorganisationer lämnade i dag, torsdag, FN:s klimatförhandlingar i Warszawa i protest mot att politikerna inte lyckats komma överens i avgörande frågor.

Det rör sig bland annat om en tidsplan för ett nytt bindande avtal och om finansieringen av klimatanpassningar i utvecklingsländerna där förhandlingarna inte har tagit några steg framåt.

– Industriländernas regeringar har övergett sitt ansvar för att förhindra en klimatkatastrof. Jordens Vänner har under dessa samtal bevittnat en upprörande passivitet från industriländernas regeringar – och i synnerhet de smutsiga och fossila fem: Australien, Kanada, EU, Japan och USA, säger Jordens vänners representanter Ian Fiddies och Rebecka Hallencreutz i ett uttalande.

De länder som lämnade mötet vid 13-tiden i dag var förutom Jordens vänner och Friends of the earth international även PACJA, ITUC, WWF, Naturskyddsföreningen, Greenpeace och Oxfam.

Annons

Rekommenderade artiklar

Så schysst är din bank

En svensk bank får full pott i senaste Fair Finance Guide ­– men de flesta brister stort i hållbarhetsarbetet.

Fria Tidningen

© 2020 Fria.Nu