Initiativ mot homofobi inom fotbollen

Den 19 februari i år inträffar den första internationella dagen mot homofobi inom fotbollen. Det är brittiska The Justin Campaign, döpta efter den ende öppet homosexuella herrfotbolls-spelaren i Englands historia som startat kampanjen efter stort missnöje med hur fotbollsförbunden hanterar frågan.

Fria Tidningen

Utbrändhet smittar av sig på barnen

Finlands Akademi har finansierat ett forskningsprojekt där man har undersökt sambandet mellan föräldrars utbrändhet och ungdomars skoltrötthet. Och det visade sig finnas stora likheter mellan generationernas problem.

Fria Tidningen

Facklig strid hotar ställa in Super Bowl

Natten till måndag den kommande veckan spelas världens största idrottsevenamng, finalen i de amerikanska fotbollsmässterskapen Super Bowl. Spektaklet följs av miljoner tittare världen över – men i skymundan pågår en facklig kamp som kan ställa in framtida finaler.

Fria Tidningen

Snön försvinner för skidåkarna

Trots det envetna snövädret i Europa på sistone är framtiden långtifrån säkrad för alpinisterna. I takt med att snögränsen försvinner uppåt hotas skidorter och alpin verksamhet i hela världen.

Fria Tidningen

Kommuner kan tvingas avskaffa solarier

Är det sunt att sola inne – eller en cancerrisk? Hälsokonsekvenserna av solariesolning har debatterats sedan åttiotalet, och nu är det dags för nästa vända. Artonårsgräns är redan infört på ett par håll i landet – och nu vill svenska strålssäkerhetsmyndigheten att solarier helt försvinner från kommunal verksamhet.

Fria Tidningen

Jonas Ramahlo bröt den sista barriären

Jonas Ramahlo är född 1993 och en ovanligt talangfull försvarare. Han har redan spelat fem U17-landskamper för sitt Spanien. I förra veckan hann han dessutom med att skriva sitt eget kapitel i fotbollshistorien. Och det var bara hans första tävlingsmatch.

Fria Tidningen

Kaos i fotbollsvärlden inför 2010

Med knappa halvåret kvar till VM i Sydafrika dras det internationella fotbollsförbundet FIFA med en rad problem. Flera medlemsorganisationer står anklagade för grov korruption och politisk inblandning. Kommunikationsdirektören vill avgå. Och nu har Interpol kallats in.

Fria Tidningen

Legaliseringen vinner mark i USA

Fler och fler amerikaner är för en legalisering av cannabis. Och nyligen blev Maine den femte delstaten att tillåta försäljning av medicinsk marijuana. Nu hoppas flera aktivister på att marijuana kan vara lagligt inom bara några år.

Fria Tidningen

Journalist stoppades vid gräns – misstänkt för OS-kritik

Den prisbelönta amerikanska journalisten Amy Goodman stoppades vid kanadensiska gränsen när hon var på väg till Vancouver förra månaden för att göra reklam för sin nya bok. Anledningen: gränsvakterna ville försäkra sig om att Goodman inte skulle tala offentligt om de kommande olympiska spelen.

Fria Tidningen

De får inte vara med i Vancouverbacken

I nästan två år har kampen pågått för att kvinnliga backhoppare ska få delta i OS. Och flera domstolar har konstaterat att de blir diskriminerade. Men nu är det över. Och backhoppning förblir en strikt herrgren även i OS i Vancouver i vinter.

Fria Tidningen

Sidor

© 2024 Fria.Nu